DF efter forsvarssnak med Corydon: Vi har tid nok

Thulesen Dahl tager det med ro efter møde med Corydon, selvom der ikke blev fundet flere penge til forsvaret.

DF efter forsvarssnak med Corydon: Vi har tid nok

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har intet hastværk, når det kommer til at indgå i et kommende forsvarsforlig, fortæller han efter et sonderingsmøde tirsdag med finansminister Bjarne Corydon (S).

På mødet diskuterede de to partier regeringens sparekrav på 2,7 milliarder kroner - et krav, som Dansk Folkeparti ikke vil være med til at føre ud i livet, fordi partiet ikke vil lukke kasernerne i Høvelte og Varde samt suspendere værnepligten.

- Det, vi har bestræbt os på indtil nu, er at blive helt sikre på, at regeringen forstår Dansk Folkepartis position. Og regeringen har omvendt forklaret sine synspunkter for os, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2 News.

- Nu vurderer vi, at der er et behov for, at vi tænker over tingene alle sammen, og så må vi se, om det kan flytte sig, men jeg vil bare understrege, at vi har ikke travlt, siger han.

Dansk Folkeparti vil kun acceptere besparelser på forsvaret på to milliarder kroner, og der kom altså ikke umiddelbart nedslag i prisen til Thulesen Dahl.

Onsdag mødes Corydon også med Venstre og Konservative til en snak om sparekravet, der er aftalt med de to partier gennem sommerens skatteaftale.

Alle tre oppositionspartier er en del af det nuværende forsvarsforlig, der løber frem til udgangen af 2014 og dikterer en besparelse på to milliarder kroner.

Hvis der skal ændres i forligsteksten nu, skal DF med, ellers må de øvrige partier vente med de øvrige besparelser, indtil den nuværende aftale udløber.

Og derfor sætter Thulesen Dahl gerne foden på bremsen.

- Vi mener, at der skal bruges den tid, der er nødvendig for at sikre forsvaret nogle ordentlige arbejdsvilkår. Så det, at politikerne må være i arbejdstøjet og mødes lidt mere - det gør ikke spor, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.