Lokalpolitik

DF’er: Jeg ville have sagt Mugabe

Foreslog at give penge til Folkemødet i stedet for ”negerne”.

Aekivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013

Aekivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013

- Jeg ville have sagt Mugabe (Zimbabwes præsident, red.).

Sådan lyder forklaringen fra Dansk Folkepartis viceborgmester på Bornholm, Torben Rønne-Larsen, på, at han onsdag foreslog, at Folketinget skulle yde økonomisk støtte til Folkemødet på solskinsøen i stedet for at give pengene ” til negerne”.

- Jeg synes godt, at Folketinget kunne give tilskud. Så sender de jo ikke de penge til negerne, sagde viceborgmesteren til Jyllands-Posten.

Fuldstændig tåbeligt

Men det var altså en fejl, siger Torben Rønne-Larsen til tv2.dk.

- I det sekund jeg sagde det, tænkte jeg: hold kæft, det kan man da ikke sige. Jeg kunne jeg godt høre, at det var fuldstændig tåbeligt at sige, siger den Bornholmske DF-politiker til tv2.dk.

- Jeg ville have sagt Mugabe, men jeg kunne ikke komme på navnet. Og så røg det andet ud af mig, forklarer Torben Rønne-Larsen til TV2.

Hensyn til eksporten

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) reagerede prompte på udtalelsen om ”negerne”:

- Jeg synes, det er ærgerligt og forstemmende.

- Vi bruger meget tid i Udenrigsministeriet på - blandt andet af hensyn til eksporten - at etablere et godt forhold til vores omverden, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Løber ikke rundt

Folkemødet på Bornholm er på rekordtid blevet et tilløbsstykke, og i år ventes stort set alle folketingsmedlemmer at være blandt deltagerne.

Men Folkemødet har svært ved at få tingene til at løbe rundt økonomisk, og derfor foreslår flere bornholmske lokalpolitikere nu, at Folketinget spæder til den tomme kasse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst