DF er parat til at støtte retssal ved fængsel

Sager vil kunne komme hurtigere for retten, mener Dansk Folkeparti, der gerne sikrer flertal for ny retssal.

30. september 2013 19:37 - Opdateret 30. september 2013 19:39

DF er parat til at støtte retssal ved fængsel

Dansk Folkeparti er parat til at sikre regeringen flertal for et lovforslag om at holde retsmøder i en særligt sikret retssal i tilknytning til Vestre Fængsel i København.

- Det er rigtig godt, at man kan opnå de fordele, det giver at have de retssager kørende meget tæt på fængslet, siger partiets retsordfører Peter Skaarup til Ritzau.

- Det er dyrt, og der er meget sikkerhed forbundet med at transportere folk fra rocker- og bandemiljøet gennem København til retssale inde i København eller i Glostrup. Nogle sager vil kunne berammes meget hurtigere, siger han.

Justitsminister Morten Bødskov (S) fremsætter i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag et lovforslag om en særligt sikret retssal. Forslaget blev præsenteret af statsministeren lørdag på Socialdemokraternes kongres.

Det er imidlertid blevet mødt med kritik fra Den Danske Dommerforening, hvis formand, landsdommer Mikael Sjöberg, mener, at en retsbygning som et appendix til Vestre Fængsel sender "et uheldigt signal".

Formanden for de københavnske forsvarsadvokater, Anders Boelskifte, mener, at det er "upassende" med en ny retssal meget tæt på fængslet. Der skal være en meget tydelig adskillelse, mener han.

Peter Skaarup deler ikke betænkelighederne.

- Der vil i praksis være en adskillelse. Desuden har politi, domhuse og arresthuse altid ligget ved siden af hinanden. Jeg tror, man skal fjerne sin berøringsangst, siger Peter Skaarup.

Dommerforeningens formand har i sin kommentar netop understreget, at man i forbindelse med byggeri af nye domhuse rundt om i landet i de senere år netop har lagt vægt på at etablere afstand til myndigheder som politi og anklagemyndighed.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...