DF'er står til dobbeltløn efter borgmesterexit

Tidligere kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen er havnet i sag om dobbeltløn.

Carl Christian Ebbesen (DF) står til at få dobbeltløn, hvilket partiet før har kritiseret. Foto: /ritzau/Tycho Gregers /arkiv

Carl Christian Ebbesen (DF) står til at få dobbeltløn, hvilket partiet før har kritiseret. Foto: /ritzau/Tycho Gregers /arkiv

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen, der netop er stoppet som kultur- og fritidsborgmester i København, er havnet i en sag om dobbeltløn.

Han står til at modtage en halv million kroner i eftervederlag. Og på mandag begynder han et nyt fuldtidsjob som økonomisk sekretær i DF's landsorganisation på Christiansborg.

Det skriver DR Nyheder.

Netop DF var meget kritisk, da Venstres Carl Holst for to år siden både fik løn som forsvarsminister og eftervederlag fra sit tidligere job som formand for Region Syddanmark.

Ebbesen har ikke ønsket at kommentere sagen om dobbeltløn til DR Nyheder.

Ritzau har også forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ebbesen. Men i DF's pressetjeneste regner man med, at Ebbesen beholder sit eftervederlag

Sagen kommer, kort tid efter at den tidligere teknik- og miljøborgmester i København, Enhedslistens Morten Kabell, også havnede i sag om dobbeltløn.

I januar er han begyndt i et chefjob i det private erhvervsliv. Men Kabell beholder sit eftervederlag. Det er ikke et brud på reglerne. Men netop Enhedslisten er kritiske over for politikere, der modtager dobbeltløn.

Eksempelvis beskyldte Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, Carl Holst for "grådighed" og for "pamperi".

DF-formand Kristian Thulesen Dahl og DF's gruppeformand, Peter Skaarup, har over for DR Nyheder ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen omkring Ebbesen.

I Venstre kan man ikke forestille sig, at Ebbesen modtager eftervederlaget.

- Dansk Folkeparti var meget hårde i deres kritik af Carl Holst, så man må gå ud fra, at der gælder den samme moral for dem som for andre, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, til DR Nyheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.