Lokalpolitik

DF’er: Støt folkemødet og spar penge på negerne

Folketinget burde støtte folkemødet på Bornholm, siger lokal DF’er.

Dansk Folkeparti er på plads på Bornholm med deres dannebrogsfarvede campingvogn. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Dansk Folkeparti er på plads på Bornholm med deres dannebrogsfarvede campingvogn. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Støt folkemødet og spar penge på negerne.

Sådan lyder ønsket til Folketinget fra Bornholms viceborgmester Torben Rønne-Larsen (DF) dagen før, at det store folkemøde i Allinge skydes i gang.

- Jeg synes godt, at Folketinget kunne give tilskud. Så sender de jo ikke de penge til negerne, siger Torben Rønne-Larsen onsdag til Jyllands-Posten.

Giv en skærv

Ønsket om støtte kommer på baggrund af, at bornholmerne i år skal betale 1,7 millioner kroner til Folkemødet, som stort set alle folketingsmedlemmerne deltager i.

Folkemødet kørte sidste år med underskud, og derfor lufter flere bornholmske politikere nu tanken om, at Folketinget giver en skærv til den fest, som landspolitikerne er en del af.

En tanke, som både indenrigsminister Margrethe Vestager (R), minister for by-, bolig- og landdistrikter Carsten Hansen (S) og Folketingets Præsidium ifølge Jyllands-Posten dog har afvist.

Det gør ondt

Afslagene vækker skuffelse hos viceborgmesteren fra Dansk Folkeparti. Og han understreger, at pengene til Folkemødet nu skal findes andre steder i det kommunale budget.

- Selv om det gør ondt at spare på ældreplejen og andet, så er vi nødt til at holde gang i Folkemødet. Det skal fortsætte. Så vi må selv til lommerne, siger Torben Rønne-Larsen til Jyllands-Posten.

Budgettet for årets folkemøde er over fire millioner kroner.

Heraf betaler Bornholms Regionskommune altså 1,7 millioner kroner, mens By- og Boligministeriet, Kommunernes Landsforening, regionerne samt en række private fonde også yder tilskud til arrangementet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.