DF'ere: Pia kan stadig holde Dahl i ørerne

Dansk Folkeparti vil "grundlæggende være det samme" uden Pia Kjærsgaard ved det formelle ror, mener DF'ere.

DF'ere: Pia kan stadig holde Dahl i ørerne

Hvis Pia Kjærsgaard ikke selv var gået ned fra scenen i Herning Kongrescenter efter sin afskedstale lørdag ved 13-tiden, så havde de delegerede sikkert klappet endnu.

Men selvom partistifteren altså nu formelt har trukket sig tilbage til en stilling som "værdiordfører", så mener flere af de menige medlemmer ikke, at det vil få den store betydning.

- Der er bare byttet lidt rundt på posterne. Pia vil stadig kunne stå bagved og prikke Kristian (Thulesen Dahl, red.) i ryggen, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Torben Nielsen fra Østjyllands Storkreds.

Det gør han med henvisning til, at Kristian Thulesen Dahl senere lørdag kan lade sig hylde som partiets nye formand.

Han er i hvert fald den eneste kandidat til posten, og der er ikke en eneste blandt partiets mere end 10.000 medlemmer, der har forsøgt at samle underskrifter til et kampvalg.

- Jeg er sikker på, at Kristian kan blive en glimrende statsminister. Han er jo enhver svigermors drøm, siger Christa Dalmose fra partiets rækker i Fyns Storkreds.

- Jeg er sikker på, at Kristian vil køre partiet videre i samme ånd, og ellers har han jo stadig Pia til at holde sig i ørerne. Jeg er sikker på, at det grundlæggende vil være det samme uden Pia, siger hun.

- Nu er vi jo fra Pias generation, tør jeg godt sige, men jeg er helt sikker på, at Kristian vil kunne trække flere unge stemmer til, tilføjer hun.

Heller ikke udsigten til det fraværende kampvalg om formandsposten ærgrer de fremmødte.

- Det er ikke nødvendigt med flere kandidater. Jeg tror, at der er mange SF'ere, der kigger misundeligt til den måde, vi ordner den slags på, siger Mogens Hansen fra Sjællands Storkreds.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.