DF: Godt med udflytning af ufaglærte job

Ledige hænder skal bruges i offentlig service

Dansk Folkepartis folketingsgruppe til sommermøde i Ebeltoft. Her partiformand, Pia Kjærsgaard flankeret af Kristian Thulesen Dahl (tv) og Peter Skaarup. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2007)

Dansk Folkepartis folketingsgruppe til sommermøde i Ebeltoft. Her partiformand, Pia Kjærsgaard flankeret af Kristian Thulesen Dahl (tv) og Peter Skaarup. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2007)

EBELTOFT:Dansk Folkeparti giver nu sin velsignelse til at danske arbejdspladser flytter tusinder af ufaglærte arbejdspladser til udlandet. Der er blandt andet behov for at bruge de ledige hænder i den offentlige service. - Soso-området som et eksempel er et område, hvor vi ikke har råd til at mangle folk. Man kan ikke bare ringe og sige til fru jensen på 89, at vi kommer ikke næste uge, for vi har ikke noget personale. Vi skal skaffe de hænder, der er nødvendige, siger finanspolitisk ordfører Kristian Thulesen Dahl, der er uenig med statsministeren i, at det private erhvervsliv skal fredes fra at levere arbejdskraft til den offentlige sektor. - Jeg har blandt andet besøgt Danfoss i Kina. Her fortalte man, hvordan man havde svært ved at finde arbejdskraft i Danmark. Så flyttede man ekstra produktion til deres fabrik i Kina, hvor man ikke havde problemer med at skaffe arbejdskraft. På den måde fik virksomheden produceret de dimsedutter, som den kan sælge videre med fortjeneste. Det er jo bare et eksempel, og det er den fleksibilitet, som gør, at den lave arbejdsløshed ikke har betydet et voldsomt lønpres, siger Kristian Thulesen Dahl. Han vil ikke have, at manglen på arbejdskraft på landets fabrikker skal betyde, at plejehjemmene skal mangle arbejdskraft. - Vi kan jo ikke ringe til fru Jensen og sige: Vi har et fantastisk samarbejde med en kommune ude i Asien, hvor der er massevis af arbejdskraft. Hvis du lige vil sætte dig på en flyver og flyve derud, så vil du blive vendt i sengen, siger Kristian Thulesen Dahl.