DF hilser Løkkes grænsekontrol-udmelding velkommen

Endelig er statsministeren på ret kurs i forhold til grænsekontrol, mener DF. S er klar til at bakke op.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) antydede i sin nytårstale mere end tidligere, at en mulig grænsekontrol mod Tyskland kan blive nødvendig, når Sverige fra på mandag indfører id-kontrol ved sin grænse til Danmark.

En god melding, mener Dansk Folkeparti, der længe har råbt efter grænsekontrol som konsekvens af den aktuelle flygtninge- og migrantkrise i Europa.

- Jeg synes, at statsministeren er inde på det rigtige spor nu. Det har taget noget tid, men det er godt, at det kommer her i nytårstalen, siger Peter Skaarup, DF's gruppeformand, til Ritzau.

- Han konstaterer helt korrekt, at EU ikke har løst opgaven ved de ydre grænser.

- Det har været åbenlyst for enhver i lang tid, og nu siger Løkke, at han på regeringens vegne vil presse på for, at der sker noget i EU, men at han også vil gøre det nødvendige her i Danmark.

- Der ville det være dejligt, hvis regeringen snart indser nytten af grænsekontrol og i øvrigt får styr på tilstrømningen af migranter og asylansøgere. Det håber vi, at nytårstalen er et udtryk for, lyder det fra Skaarup.

Nicolai Wammen, Socialdemokraternes politiske ordfører, siger, at Folketingets største parti er klar til at bakke op om grænsekontrol, hvis den bliver nødvendig. Han forventer, at Løkke ikke tøver, hvis grænsekontrol er en brugbar løsning.

- Det er vigtigt, at vi passer godt på Danmark i denne ekstraordinære situation. Hvis politiet og andre myndigheder vurderer, at der er brug for en styrket kontrol for at sikre ro og orden i Danmark, så må statsministeren ikke ryste på hånden.

- Så må han tage ansvaret for at få den sat i værk hurtigst muligt, og det er Socialdemokraternes budskab til Lars Løkke Rasmussen, siger Wammen til Ritzau.

Socialdemokraternes egen holdning til grænsekontrol svarer Wammen lidt udenom.

- Vi står i en ekstraordinære situation med de mange flygtninge, der kommer hertil, og hvor Sverige indfører nye regler, som kan få betydning for, hvor mange der kommer til Danmark.

- Vi skal altså kunne følge med og håndtere tingene på en fornuftig måde, og derfor kan det blive nødvendigt, at man indfører en øget kontrol, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.