DF hiver EU-Kommissionen ind i skattedebat

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet kræver svar fra EU-Kommissionen i sag om dansk milliard-rabat.

DF hiver EU-Kommissionen ind i skattedebat

I fredagens skatteaftale mellem regeringen, Venstre og Konservative indgår en milliard kroner fra EU som en del af finansieringen.

Men pengene, som aftaleparterne forventer at få i rabat fra EU, er endnu ikke i hus, og det får nu Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, til at kræve klar besked fra EU-Kommissionen:

- Regeringens troværdighed må testes i dette vigtige spørgsmål. Har man indgået en forhåndsaftale om rabat med EU, eller er der endnu en gang tale om uld-i-mund fra regeringens side, siger Messerschmidt.

Hvis ikke det er tilfældet, har regeringen svigtet sit forsigtighedsprincip, understreger europaparlamentarikeren.

- Det er vigtigt at finde ud af, om regeringen overholder sit forsigtighedsprincip. Hvilke midler vil de eventuelt tage i brug, hvis EU stiller sig på bagbenene i dette spørgsmål, siger han.

I den tidligere regerings 2020-plan var der også indregnet en EU-rabat på en milliard kroner. Men den tidligere regering lovede at nedlægge veto mod EU's fælles budget, hvis Danmark ikke fik rabat.

Det har den nuværende regering ifølge Messerschmidt ikke lovet.

- Vi må have klart svar på spørgsmålet: Har EU i sin værste finansielle krise nogensinde givet et medlemsland rabat? Det ville glæde mig, men vi må have vished, afslutter Morten Messerschmidt.

/ritzau/