DF: Hvorfor taler Thorning om kartoffelskræller?

Det er underligt, at statsministeren ikke snakkede mere om velfærdsturisme i sin åbningstale, mener DF.

DF: Hvorfor taler Thorning om kartoffelskræller?

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, forstår ikke helt, hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan finde plads til at snakke om madspild frem for velfærdsturisme i sin åbningstale i Folketinget tirsdag.

- Det, der undrer mig lidt, er, at hun kan få plads til en åbningstale, der handler om kartoffelskræller og salatrester, mens hun slet ikke kan adressere det her med velfærdsturisme.

- Det har vi diskuteret hele sommeren, siger han umiddelbart efter talen og tilføjer:

- Når en avis skrev for et par uger siden, at 7000 østeuropæere kunne få dansk kontanthjælp, og 1000 af dem kun har været her i under et år, så er der mange danskere, der sidder og tænker: Er det det, vores skattekroner skal gå til?

Dansk Folkeparti har netop lagt et forslag om, at partiet skal have indrømmelser i forhold til et værn mod den såkaldte velfærdsturisme, hvis DF skal bakke op om dansk tilslutning til EU's patentdomstol.

Kristian Thulesen Dahl sagde til Ritzau inden folketingsåbningen, at han regner med, at regeringen overvejer DF's krav om velfærdsturisme.

Men efter Thornings tale er han i tvivl om, hvor vigtigt det er for statsministeren.

- I virkeligheden tror jeg, at det er fordi, at de ikke er særligt bekymret for det. Og det ærgrer mig selvfølgelig, siger DF-formanden.

Thorning fastslår i åbningstalen, at hvis DF ikke bakker op om patentdomstolen, så skal danskerne til folkeafstemning om spørgsmålet den 25. maj næste år. Det er samme dag, som danskerne skal stemme ved valget til Europaparlamentet.

Kristian Thulesen Dahl har dog også ros til statsministeren for at indlede sin tale med et stykke dansk historie.

- Jeg synes, at det var rigtigt godt, at statsministeren indledte sin tale med redningen af vores jødiske landsmand for 70 år siden.

- Det må jeg sige. Uanset hvem der sidder som statsminister, så synes jeg, at det er det rigtige at gøre. Det glædede mig virkelig, at Helle Thorning-Schmidt gjorde det, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.