DF: Indvandrerforældre har givet op

Drenge med indvandrerbaggrund er dobbelt så kriminelle som etniske danske drenge. DF skyder på forældrene.

DF: Indvandrerforældre har givet op

De burde tage et alvorsord med deres børn. Men i stedet kaster mange indvandrerforældre håndklædet i ringen og lader deres belastede teenagesønner løbe uhindret rundt og tørne sammen med politiet.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkeparti til en ny opgørelse, der viser, at kriminaliteten er dobbelt så stor blandt indvandrerdrenge under 20 år som hos jævnaldrende etnisk danske drenge.

- Sagen er, at de fleste i gruppen af de her indvandrerdrenge, der har forældrene simpelthen givet op. Forældrene har ikke styr på deres børn. Derfor er der nogle, der må tage over, og det er myndighederne, siger retsordfører Peter Skaarup til Ritzau.

- Vi er nødt til at sætte en indsats i gang, der gør noget ved det. Antallet af indvandrerdrenge i København er kraftigt stigende. Som konsekvens af befolkningsudviklingen.

- Når forældrene ikke gør noget ved det og lader står til, så må man gøre noget andet. Vi ønsker en lavere kriminel lavalder, så man på et tidligere tidspunkt kan stoppe den negative spiral, tilføjer Peter Skaarup.

Knap otte procent af de 15-19-årige indvandrerdrenge dømmes for kriminalitet. Det er dobbelt så mange som deres jævnaldrende etnisk danske kammerater. Kun 3,5 procent af dem får en plettet straffeattest.

- Det her er meget alvorlige tal. Der skal være fokus på ungdomskriminalitet, for vi har at gøre med en hård kerne af unge, som desværre er meget kriminelle, siger justitsminister Morten Bødskov (S) til Politiken.

- Det er alarmerende, og der er god grund til et opråb til forældrene. De skal få deres børn til at holde sig fra kriminalitet. De har et ansvar, tilføjer han.

Juraprofessor Eva Smith, som er formand for Det Kriminalpræventive Råd, er rystet over de høje tal, skriver Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.