DF klar med kandidaterne

Per Vandkrog er ny spidskandidat for DF

Per Vandkrog er ny spidskandidat for DF

Per Vandkrog, Aabybro, er ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Jammerbugt Kommune ved kommunalvalget i november 2017 og afløser dermed Morten Marinus, der på grund af travlhed med sit arbejde som folketingsmedlem ikke ønsker at genopstille til kommunalbestyrelsen.

Den nye spidskandidat blev fundet på opstillingsmødet 12. december på Hotel Søparken i Aabybro med deltagelse af 55 stemmeberettigede medlemmer.

Samlet blev det til 11 kandidater mod blot seks kandidater ved valget i 2013.

- Der er mere interesse for vores politik, og vi har også fået flere medlemmer. Selv om det landspolitisk har været op ad bakke for DF med nogle, som ikke kunne holde fingrene for sig selv, så har vi kun mistet et enkelt medlem, hvorimod det er gået værre andre steder i landet, fortæller Per Vandkrog.

- Men folk kan sagtens kende forskel på lokal- og landspolitik, mener han.

Det er første gang, den tidligere ejendomsmægler stiller op til kommunalvalget, men han har de seneste seks år deltaget i de gruppemøder, som den blå blok i Jammerbugt holder op til kommunalbestyrelsesmøderne.

Det er ellers det nuværende medlem af kommunalbestyrelsen, Anne Mette Ulstrup, som fra januar overtager både sæde i økonomiudvalget og titlen som viceborgmester efter Morten Marinus.

- Jeg hylder det princip, at en spidskandidat altid skal være et siddende medlem af kommunalbestyrelsen, men Anne Mette Ulstrup ønsker ikke at være spidskandidat, forklarer Per Vandkrog, der også har politisk erfaring som medlem af Konservativt Folkeparti i den daværende Aabybro Kommune.

På listen er også Kim Bennike, der tidligere har siddet i både regionsrådet og kommunalbestyrelsen.

- Men han meldte sig ret sendt på banen og kom derfor ikke så højt op på kandidatlisten, som jeg kunne ønske. Det ville de fremmødte stemmeberettigede ikke, siger Per Vandkrog.

De øvrige på listen er i prioriteret rækkefølge:

Anne Mette Ulstrup, Skovsgaard. John Bjerg, Pandrup. John Hammer, Faarup. Kim Bennike, Tranum. Villy Sørensen, Saltum. Birgith Fahlberg, V. Hjermitslev. Ida Stabel, Bejstrup. Marianne Skov, Hune. Arne Nødgaard, Hune, og Adam S. Nielsen, Kaas.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.