DF kræver dyrepoliti: Det er ikke rustne cykler vi taler om

Politiet lever ikke op til sit ansvar for at beskytte dyr. Derfor bør der oprettes et dyrepoliti, mener DF.

DF vil have dyrepoliti Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

DF vil have dyrepoliti Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

- Det er ikke rustne cykler, vi taler om. Det er levende væsner.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due.

På et samråd i Folketingets Retsudvalg tirsdag beder hun justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at tage langt hårdere fat om problemet med dyremishandling i Danmark.

- Der er rigtig mange sager om dyremishandling i Danmark. Og sagerne bliver større og større, siger Karina Due.

Dansk Folkeparti foreslår, at der oprettes et særligt dyrepoliti til at tage sig af sagerne. Det skal sikre hurtig sagsbehandling og hyppigere retsforfølgelse.

- Det største problem er, hvor ansvaret ligger. Vi hører gang på gang, at folk bliver bedt om at henvende sig til Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet eller til Dyrenes vagtcentral, når de henvender sig til politiet, siger Karina Due.

Justitsminister Søren Pape Poulsen kalder mishandling og vanrøgt af dyr "dybt forkasteligt". Men han er ikke umiddelbart indstillet på at oprette et særligt politi til at løse opgaven.

- Det er emner, som forståeligt nok vækker stærke følelser hos mange og som har stor interesse. Og det skal det også have, for vi skal naturligvis ikke tolerere mishandling af dyr, siger Søren Pape Poulsen.

Han holder dog fast i, at Danmark skal have et "enhedspoliti" forstået som et samlet politikorps, frem for en opdeling i særlige politistyrker.

- En opdeling vil indskrænke politikredsenes mulighed for at tilrettelægge varetagelsen af opgaver, siger Søren Pape Poulsen.

Han vil hellere sørge for, at politiet er bedre uddannet og organiseret til at løse dyreværnssager. Og det arbejdes der på, siger Søren Pape Poulsen, der henviser til en redegørelse fra Rigspolitiet og Rigsadvokaten.

Den peger blandt andet peger på, at politikredsene af Rigspolitiet er blevet bedt om at udpege en faglig koordinator på dyreværnsområdet.

Vedkommende skal fungere som specialist og sparringspartner for kredsens øvrige sagsbehandlere på dyreværnsområdet.

Samtidig skal bedre efteruddannelse og en styrket grunduddannelse på politiskolen gøre politiet bedre i stand til at varetage dyreværnssager, siger Søren Pape Poulsen.

- Jeg vil ikke udelukke, at man også fremover vil kunne finde sager, som burde være håndteret anderledes. Men det er mit indtryk, at der nu er fokus på området ude i de enkelte politikredse, siger Søren Pape Poulsen.

Han opfordrer til at lade de nye initiativer få effekt i kredsene, før man evaluere endeligt. Regeringen er dog villig til at diskutere spørgsmålet i kredsen bag politiforliget. Og det kommer man formentlig til.

- Jeg kan love for, at det er en sag vi vil tage op, siger DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.