DF: Lad kommunerne investere mere i anlæg

Regeringen bør lempe det kommunale anlægsloft, foreslår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Regeringen skal slippe bremsen, så kommunerne lettere kan investere i flere anlæg for at sparke gang i dansk økonomi.

Det foreslår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i forbindelse med det kommunale topmøde i Aalborg torsdag. Her venter han, at de 98 kommuner drøfter det stramme anlægsloft, som regeringen har lagt over kommunerne.

- Vi får en diskussion af kommunernes mulighed for at lave anlægsinvesteringer. Der er lavvækst i Danmark. Der er behov for at få sat skub i tingene.

- Samtidig forsøger regeringen at begrænse kommunernes adgang til at renovere bygninger, skoler og ældreinstitutioner. Ganske mange i det kommunale landskab efterlyser en mulighed for at gøre noget mere, siger Kristian Thulesen Dahl.

Regeringen vil ifølge ham stramme anlægsloftet ved budgetforhandlingerne med Kommunernes Landsforening (KL). Kommunerne er i forvejen underlagt en budgetlov med stramme økonomiske rammer fire år frem, påpeger DF's formand.

- Det virker ulogisk, at regeringen vil sætte anlægsloftet ned nu, siger Kristian Thulesen Dahl.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (V) vil ikke lempe budgetloven, når kommunerne har meget vide rammer til at investere i nye anlæg.

- I disse år har vi et historisk højt anlægsniveau, så der netop kan bygges skoler, plejecentre, og hvad der er brug for rundt omkring. Så tager vi en forhandling, når der skal være kommuneforhandlinger, siger Margrethe Vestager.

- Jeg er sikker på, at det bliver en robust og kontant forhandling.

Hun kvitterer for, at kommunalpolitikerne løser det virkeligt vanskelige arbejde, når der er vedtaget nye love som folkeskoleloven på Christiansborg.

- De skal sørge for den ny skole, som giver hvert eneste barn et bedre afsæt, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.