DF: Måling kan rokke ved skattereformen

DF's Peter Skaarup kalder Socialdemokraternes dårlige meningsmåling for "en ordentlig mavepuster".

DF: Måling kan rokke ved skattereformen

Socialdemokraternes historisk dårlige meningsmåling, der kun giver regeringspartiet 16,9 procent opbakning blandt danskerne, støjer midt i forhandlingerne om skattereformen.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup, der fredag formiddag var til et uformelt kaffemøde med finansminister Bjarne Corydon (S) til en indledende snak om skattereformen, kalder meningsmålingen for "en ordentlig mavepuster" for Socialdemokraterne:

- Det er klart, at det er noget, der gør ondt. Det er som en bokser, der får et rigtig, rigtig dybt stød i ringen og bliver sendt til tælling et øjeblik, siger Peter Skaarup.

Han understreger, at det er for tidligt at slå helt fast, om meningsmålingen for alvor kommer til at betyde noget for udfaldet af skattereformen.

- Men der er ingen tvivl om, at det gør et stort indtryk på regeringen med så dårlige meningsmålinger. Det viser jo, at der er en tillidskrise mellem regeringen og befolkningen, siger Peter Skaarup.

Han mener, at "den utryghed, som skattereformen har ført med sig" har haft afgørende betydning for Socialdemokraternes dalende popularitet.

- Det, at man lige pludselig vil lave så meget om i en skattereform, det skaber utryghed for alle: for pensionisterne, boligejerne, førtidspensionisterne og de arbejdsløse, siger Peter Skaarup.

Fra både 3F og FOA går kritikken af Socialdemokraterne på, at de har fremlagt reformudspil, der til forveksling ligner VK-regeringens politik.

Spørgsmål: Tror du, at det er en åbning for, at der kan komme en aftale med EL og DF i en mere rød retning?

- Hvis det skulle gå sådan, kan man da håbe på, at det er et signal om det. For der er ingen tvivl om, at reformen vender den tunge ende nedad, siger Peter Skaarup og henviser til, at udspillet "giver topskattelettelser og lader de arbejdsløse betale".

/ritzau/