DF: Mette F. forsøger at lægge afstand til Dong-salg

Salget af dele af Dong til Goldman Sachs bliver diskuteret livligt under afslutningsdebat i Folketinget.

- Jeg har ikke noget grundlag for at have en anden holdning, end at dem, der traf beslutningen på det pågældende tidspunkt, selvfølgelig traf en beslutning, der var den rigtige.

Sådan siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, om Dong Energy, hvoraf en andel blev solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

To år efter er selskabet mere end dobbelt så meget værd og på vej til en børsnotering.

Det har vakt forundring blandt kritikere, og salget bliver onsdag livligt diskuteret under afslutningsdebatten i folketingssalen.

- Goldman Sachs ser ud til at score en gevinst på otte til ti milliarder kroner på at komme ind og investere et par år i Dong, siger formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl:

- Har man fortrudt det, man gjorde dengang, hvor man solgte ud?

Goldman Sachs gav otte milliarder kroner for sin del af energikæmpen Dong, og dermed er der udsigt til en gevinst på mellem syv og 11 milliarder kroner, viser Ritzaus beregninger ud fra børsprospektet.

Også Enhedslisten, Alternativet og SF ser den høje pris for selskabet i dag som bevis for, at dele af Dong Energy blev solgt for billigt til Goldman Sachs, da Socialdemokraternes Bjarne Corydon var finansminister.

De argumenter godtager Mette Frederiksen dog ikke.

- Jeg synes, det står klart, at Dong - som en af vores allervigtigste virksomheder også for den grønne omstilling - havde behov for ny kapital tilført.

- Hvis Dong skulle udvikle sig klogt og fornuftigt til gavn både for klimaet og miljøet, men også skatteyderne, skulle der tilføres kapital, siger hun.

Men det bliver afvist af Kristian Thulesen Dahl:

- Det er et meget elegant forsøg på at lægge lidt afstand til det. Mette Frederiksen var medlem af regeringen, der tog den beslutning, og har haft stor indflydelse på, hvad man valgte at gøre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden