DF: Nu er danskertesten blevet for slap og for nem

Mens Venstres ordfører er tilfreds, mener Dansk Folkeparti, at indfødsretsprøven er blevet for nem.

Da flere hundrede udlændinge i sommer tog den nye indfødsretsprøve for at blive danske statsborgere, fik prøven kritik fra både Socialdemokratiets og Venstres indfødsretsordførere for at være for svær.

Men nu er prøven til gengæld blevet for nem. Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, efter at han har forsøgt sig med prøven fra torsdag.

Det skriver Politiken søndag.

- Den er virkelig i den lette ende. Jeg sad lige og lavede den i går (torsdag, red.), og jeg synes, den var til den slappe og meget, meget, meget nemme side, forklarer Langballe.

Han vil nu tage sagen op med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Flere ting tyder på, at prøven er blevet nemmere end sidst. Politiken har undersøgt resultaterne fra fem sprogskoler, der afholder prøven hvert halve år.

Her var der i alt 262 deltagere, og de 182 havde mindst 32 rigtige ud af de 40 spørgsmål, som det kræver at bestå.

Det svarer til en beståelsesprocent på omkring 69. Politiken understreger dog, at tallet er behæftet med stor usikkerhed.

Ikke desto mindre glæder det Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. De spørgsmål, der stilles denne gang, er af tilsvarende karakter som sidst, og man får afdækket ansøgernes kendskab til Danmark over et bredt felt, siger han til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.