DF om fald i asylansøgere: Slå koldt vandt i blodet

Partiet håber, at nyheden om et nyt flertal i Folketinget har fået asylansøgere til at fravælge Danmark.

Antallet af asylansøgere, der kom til Danmark i juli, er markant lavere end i samme måned sidste år, og det er glædeligt, mener Dansk Folkeparti.

Udlændingeordfører Martin Henriksen håber på, at rygtet om, at det nye flertal i Folketinget vil gennemføre stramninger på asylområdet, har bredt sig til asylansøgerne.

- Det er bestemt glædeligt, at antallet falder, og det kan ikke afvises, at nyheden om, at der er kommet et nyt flertal, og at der er stramninger på vej igennem det danske parlament, har betydning for det fald, vi ser.

- Men det er alt for tidligt at konkludere noget som helst, og uanset faldet, så ligger det fortsat på et niveau, der er for højt for et lille land som Danmark, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Mens der i juli 2014 blev registreret 1733 asylansøgere, lander tallet for juli i år mellem 1000 og 1100.

Asylchef i Røde Kors, Anne la Cour Vågen, mener ikke, at man kan konkludere, at det samlede antal asylansøgere vil falde i år. Rejseruterne kan have ændret sig, så stigningen kommer senere på året.

Og i Dansk Folkeparti er Martin Henriksen heller ikke meget for at tage faldet for gode varer.

- I Dansk Folkeparti er opfordringen, at vi slår koldt vand i blodet, for vi skal først følge udviklingen over længere tid, før vi kan sige noget endeligt, siger han.

Ifølge dokumenter fra det europæiske grænseagentur Frontex, forsyner menneskesmuglere flygtninge og migranter med et skema, hvor vilkårene for asylansøgere i europæiske lande bliver sammenlignet.

Eksperter har dog sat spørgsmålstegn ved, om skemaet har en reel betydning for valg af land.

Integrationsordfører i Venstre Marcus Knuth mener også, at det er for tidligt at sige, om faldet i antallet af asylansøgere skyldes, at regeringen har sænket ydelsen for at få færre til landet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden