DF om finanslov: Ingen ultimative krav fra os

Dansk Folkeparti laver gerne af finanslovaftale med regeringen uden V, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF om finanslov: Ingen ultimative krav fra os

Dansk Folkeparti er klar til at indgå en finanslovaftale med regeringen udenom Venstre.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl forud for aftenens sene forhandlinger med regeringen.

- Ja, da. Vi gør det, vi synes er rigtigt. Vi gjorde det også tidligere på året i debatten om kollektiv trafik. Vi indgår en aftale med regeringen, hvis vi synes, at den har det rigtige indhold, siger han.

Før forhandlingerne har partiet krævet ni punkter opfyldt for at indgå en finanslovaftale med regeringen.

Alternativt tilbyder han regeringen at indgå delaftaler, hvis finansloven vedtages som et kludetæppe med forskellige partier på skiftende områder.

- Vi skal finde ud af, om regeringen reelt vil forhandle med Dansk Folkeparti, eller bare bruge os til at prøve at få Enhedslisten eller Venstre til at dæmpe deres krav, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF kræver en erhvervsskattepakke, som sløjfer øgede fedt- og sukkerafgifter, lavere afgift på øl og sodavand imod grænsehandel, stop for lempelser i udlændingepolitikken, indsats mod løndumping, fortsat bolig-job-ordning samt støtte til jyske kulturklenodier.

Kravene er ikke ultimative, fastslår Kristian Thulesen Dahl.

- Vi stiller aldrig med ultimative krav. Alt er til forhandling. Vi har bare angivet med de ni punkter, hvad det er for et ambitionsniveau, vi skal op på, for at vi kan laver en samlet aftale med regeringen, siger han.

Dansk Folkeparti kan sikre regeringen flertal for finansloven. Derfor kan finansminister Bjarne Corydon (S) både presse Venstre og Enhedslisten til at kravle ned fra deres krav.

Venstre kobler finansloven sammen med en reform af kontanthjælpen for at finansiere en erhvervsskattepakke. Enhedslisten kræver mere end regeringens akutjobpakke til langtidsledige, som fra nytår mister dagpenge efter to år uden job.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.