DF om kritik fra Thorning: Hun er presset

Det passer ikke, når Thorning anklager Dansk Folkeparti for lønpres, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

DF om kritik fra Thorning: Hun er presset

Statsminister Helle Thorning-Schmidt må være kraftigt i klemme, når hun anklager Dansk Folkeparti for at ville trykke danske arbejderes lønninger ned til 30 kroner i timen ved at åbne for udenlandsk arbejdskraft.

Sådan siger DF's ny leder Kristian Thulesen Dahl til Thornings opfordring lørdag til ham på Socialdemokraternes kongres i Aalborg om at forkaste forslaget om, at fagforeninger ikke må konflikte mod arbejdsgivere, som har tegnet overenskomst med en anden fagforening.

- Helle Thorning-Schmidt må være en meget presset statsminister. Hun taler mod bedre vidende. Vi vil ikke have polske lønninger på 30 kroner i timen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti og Venstre har fremsat konfliktforslaget som beslutningsforslag i Folketinget.

Det følger efter den langvarige faglige konflikt, hvor 3F har blokeret Restaurant Vejlegården i Vejle og lavet sympatikonflikt, så restauranten ikke får hentet skrald eller leveret post.

- Problemet for danske lønmodtagere er lønpres fra udenlandske arbejdere i Danmark. Der er lovligt registreret 60.000 østeuropæiske arbejdere. Samtidig savner 160.000 danskere job, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

- Det kræver ikke den store eksamen i matematik til at forstå, at problemerne ville være mindre, hvis der ikke var 60.000 østeuropæiske arbejdere i landet.

- Det er Helle Thorning-Schmidt og hendes regering, som har skabt problemet ved at åbne for østeuropæerne, mener han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.