DF overrasket over, at Venstre er med i budgettet

Socialdemokraterne er den seriøse partner, siger DF, der lægger afstand til Venstre

Dansk Folkepartis Lars Oldager: Venstre meldte bombastisk ud, men hvad fik de? Ikke ret meget. Foto: Nicolas Cho Meier
Frederikshavn 24. september 2016 12:46
FREDERIKSHAVN: DF´s repræsentanter Carsten Sørensen, Flemming Rasmussen og Lars Oldager skrev torsdag under på budgettet for Frederikshavns kommune for 2017.

Samtidig undrer de tre DF’ere sig over, at Venstre gik med i budgetforliget.

- Vi er overraskede over, at Venstre gik med, da mange af punkterne, de før forhandlingerne meldte bombastisk ud, ikke er med.

- Specielt de ønskede besparelser på alle udvalg på 0,5 procent altså små 10 millioner, som Venstre ville have i en pulje som en slags spillepenge til nye projekter.

Det skriver Carsten Sørensen, Flemming Rasmussen og Lars Oldager i en fælles udtalelse.

- Vi havde for øje, at det er nødvendigt at fortsætte den desværre stramme, men nødvendige ansvarlige økonomiske politik, vi har ført de sidste tre år, sammen med Socialdemokraterne.

Vi ser en styrkelse på Børne- og ungeområdet med en tilførsel på 4.0 mio. Som faktisk betyder at den rammebesparelse, som Børne- og Ungdomsudvalget vedtog på et ekstraordinært møde onsdag eftermiddag kan annulleres. Dette var et specifikt krav fra DF, da vi har meldt ud, vi ikke ønsker at spare på Børne- og ungdomsudvalgets ramme samt på socialudvalgets ramme.

Venstre kunne på mødet i onsdags ikke stemme for rammebesparelsen, men ville finde pengene andet steds?

Hvad fik Venstre?

DF havde et ønske om færre eksterne konsulenter, hvilket defineres i budgettet, således at kommunen kigger på medarbejdernes kompetencer endnu mere, når vi skal igangsætte eller fortsætte projekter.

DF havde et krav om, at der blev tilført en planlægger til byggesagsbehandlingen, hvilket også blev realiseret.

DF havde et krav om mere smidig og mindre bureaukratisk tilgang til sagsbehandlingen i ejendomscentret, hvilket også fremgår af budgettet.

DF så gerne, at der blev skelet til blandt andet Landsbypedelordningen, hvilket er et godt tiltag fra budgetpartnerne, da det er vores forhåbning, at det faktisk kan hjælpe hver enkelt landsby, med det de mangler.

- Vi forstår godt, at Venstre går med, for at få indflydelse, men sikke en omgang de har fået. Ikke ret meget i forhold til deres udmelding.

- S den seriøse partner

- Vi ser Socialdemokraterne med Birgit Hansen i spidsen, som den seriøse partner i det budget, vi ønskede samarbejde med. Når det er sagt, er det godt at 30 ud af 31 medlemmer af byrådet står bag budget, da det er vores opfattelse at det giver den fornødne arbejdsro der skal til, for at føre kommunen ud af den sidste del af udfordringen på kommunens likviditet, skriver de tre DF’ere.

- DF er fast besluttet på og enige med S om, at vi skal i sikker havn, før vi bruger flere penge, modsat andre...

Ydermere er der allerede en omorganisering i gang i B&U-regi, hvad angår center for familie. Derfor kom det ikke med i budget, da det allerede var igangsat.

Det har længe været DF´s ønske, at man arbejder meget mere helhedsorienteret på hele den berørte familie.

Kig på hele familien

Det er DF´s repræsentant i B&U, Lars Oldagers opfattelse, at det ikke nytter, kun at kigge på en faktor af gangen, som silo-opdelingen i kommunen hidtil har befordret.

- DF tror på, at hvis man afdækker hele den ramte families behov, og støtter op med alle de ressourcer der skal til, på een gang, så bliver resultatet for familien mere givende og hjælper de voksne medlemmer til en kortere vej til arbejdsmarkedet, forhåbentligt også motivation til mere, samt at ved at støtte op om børnene, undgår vi anbringelse eller lignende.

Det er de færreste der er uenige i, at det for børn er det bedst at være hos sine forældre, når disse er sunde forbilleder for børnenes trivsel og udvikling, hedder det i udtalelsen fra Lars Oldager, Carsten Sørensen og Flemming Rasmussen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...