DF: Penge til skattelettelser er stadig usikre

Det bliver måske dyrere end ventet at løse problemer med pension, vurderer DF. Dermed er der mindre til skat.

DF's finansordfører, René Christensen, vurderer, at der kan være behov for flere penge end først antaget til at ændre på pensionssystemet. Foto: Scanpix/Asger Ladefoged/arkiv

DF's finansordfører, René Christensen, vurderer, at der kan være behov for flere penge end først antaget til at ændre på pensionssystemet. Foto: Scanpix/Asger Ladefoged/arkiv

Det bliver ikke til nogen stor skatteaftale, der vil give danskere "som de er absolut flest" flere penge mellem hænderne.

Sådan lød det tirsdag fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han på et pressemøde neddroslede regeringens ambitioner om historiske skattelettelser.

Men til gengæld kan folk med de laveste indkomster se frem til at betale mindre i skat, forsikrede statsministeren.

Regeringen og DF er nemlig enige om, at der er knap en milliard kroner til at lette skatten for de lavestlønnede, lød det.

Men det regnestykke er ikke mejslet i sten, understreger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, onsdag.

Hans vurdering er nemlig, baseret på regneeksempler han har set fra Finansministeriet, at det kan koste mere end de 2,5 milliarder kroner, der er sat af til at løse problemet med, at det ikke kan betale sig at spare op til pension.

En løsning på det problem, også kaldet samspilsproblemet, blev også nævnt som en vigtig prioritet af Løkke. Men for DF står det højere på prioriteringslisten end at lette skatten i bunden, understreger René Christensen.

- Det er ikke for at komme med nye krav. Men vi bliver nødt til at finde ud af, hvad den optimale gode løsning på samspilsproblemet koster, siger han.

Ellers risikerer man, at folk stopper med at spare op til pension, frygter René Christensen.

- Det opdager vi jo ikke nu. Men måske allerede om ti år vil vi opdage at velfærdssamfundet får udfordringer ved at udbetale de ydelser, vi kender i dag. Og det ønsker vi ikke. Så det skal vi have løst først, siger han.

Derudover vil Dansk Folkeparti fastlåse 26 milliarder kroner til øget offentligt forbrug frem til 2015. Det er nødvendigt for at sikre det velfærdssamfund, vi kender, mener partiet.

Spørgsmål: Som du ser det, er de 2,5 milliarder til at løse samspilsproblemet og den knap ene milliard til skattelettelser til de lavestlønnede mejslet i sten?

- Nej. Altså vi skal jo i gang med at forhandle det. Vi var kommet langt i forhold til samspilsproblemet.

- Der må vi se, hvor vi lander politisk, og hvor meget vi bruger på at løse den udfordring.

DF er ikke imod at lette skatten i bunden, understreger René Christensen. Og han forventer også, at skatten bliver sat ned. Men der bliver tale om små beløb, understreger han.

- Det har været talt op til, at nogle borgere har troet, at de fik penge nok til at komme på en ekstra ferie. Det har aldrig været på tale. Det er væsentligt mindre beløb, vi taler om.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.