DF: PET skal finde sine ben ved nyt tilsyn

Politiets Efterretningstjeneste har ikke bevidst beholdt oplysninger, mener DF's retsordfører, Peter Skaarup.

Det er ikke ond vilje, når Politiets Efterretningstjeneste, PET, har personoplysninger, som skulle være slettet ifølge Tilsynet med Efterretningstjenesternes årlige redegørelse for 2014.

Det vurderer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter tilsynets kritik af, at PET på flere måder har overtrådt reglerne for at opbevare personfølsomme oplysninger.

- Når man laver regler for, hvor længe man må gemme personoplysninger, så skal de også overholdes. Så kan man mene om de regler, hvad man vil. Men jeg tror, at det er udtryk for, at PET skal finde sine ben i samarbejdet med tilsynet, siger Peter Skaarup.

Han kan ikke forestille sig, at PET bevidst søger at krybe udenom reglerne. PET har lige mistet sin chef, Jens Madsen, som er forflyttet til Rigspolitiet.

Hans fyring kom umiddelbart før regeringens fremlagde Rigspolitiets redegørelse om terrorberedskabet i København 14. februar.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har kritiseret, at hun blev fejlinformeret om, at politiet straks skærpede sikkerheden ved den jødiske synagoge ved terrorangrebet 14. februar mod Krudttønden i København. Det skete først efter fire timer.

Thorning har ikke villet sige, hvem der gav hende forkerte oplysninger. Men Tilsynet og Thornings kritik af PET er to forskellige sager, mener Peter Skaarup.

- Det er to forskellige ting, men man skal ikke gemme oplysninger. PET har mange opgaver og ting, de skal tage hensyn til, siger han.

Regeringen har en interesse i at sige, at det ikke fungerer hos PET for at fjerne opmærksomheden om regeringens ansvar, mener Peter Skaarup.

- Der er kommet advarsler fra det jødiske samfund om sikkerheden og synagogen, siger han.

PET skal styrkes efter terrorangrebet. Trusselsvurderinger skal skærpes efter angrebet på Krudttønden med den islamkritiske tegner Lars Vilks, hvor truslen ikke blev sat særlig højt, mener Peter Skaarup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.