DF-politiker vækker igen harme i udlandet

Marie Krarup fra Dansk Folkeparti har besøgt en omstridt enklave sammen med Venstres Eva Kjer Hansen.

DF-politiker vækker igen harme i udlandet

To danske folketingspolitikere er havnet på en sort liste i Aserbajdsjan, fordi de har besøgt et omstridt område i Kaukasus.

Der er formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V) og Marie Krarup (DF), der er kommet i unåde hos landets udenrigsministerium, fordi de forleden besøgte enklaven Nagorno-Karabakh, skriver Jyllands-Posten.

Området, hvor et flertal af indbyggerne er kristne armeniere, bliver af mange betragtet som armensk. Men Aserbajdsjan mener, at armeniere har besat det, og at det derfor retmæssigt tilhører dem.

Aserbajdsjans udenrigsministerium oplyser ifølge armenske medier, at de danske politikere har besøgt enklaven uden de rette tilladelser.

Under besøget deltog politikkerne blandt andet i et møde med repræsentanter fra regionen - herunder enklavens udenrigsminister og Armeniens ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan.

En talsmand for udenrigsministeren i Aserbajdsjan, Elman Abdullayev, siger ifølge Jyllands-Posten, at politikernes besøg nu vil blive undersøgt nøje, og at der derefter vil blive truffet en beslutning.

Eva Kjer Hansen og Marie Krarup overværede tirsdag landskampen mellem Armenien og Danmark i Jerevan.

Marie Krarup har tidligere vakt opsigt i New Zealand på grund af en satirisk klumme, hvor hun om en maori-velkomsthilsen skrev, at hun havde følt sig som "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst