DF-profil: Jeg ville udskrive valg eller gå til dronningen

DF-næstformand ville udskrive valg eller indkalde til dronningerunde, men beder ikke Løkke gøre det.

Ritzau
Pengene fosser ind til Kræftens Bekæmpelse RB Plus Flypersonale ønsker Irak-missionen stoppet Ønske om højreparti styrker Dansk Folkeparti Foto: Scanpix/Keld Navntoft
4. oktober 2016 10:06 - Opdateret 4. oktober 2016 10:08

- Hvis jeg var i statsministerens sko, ville jeg enten udskrive valg eller indkalde til en dronningerunde. Hvad han beslutter sig til, må han selv om. Det støtter vi ham i.

Det siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, før statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag åbner Folketinget.

Han understreger, at han ikke opfordrer Løkke til at udskrive valg eller indkalde til en dronningerunde.

Søren Espersen kritiserer Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, som i Børsen siger, at han burde have væltet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det skulle være sket 30. august, da topskatten ikke blev sænket med fem procentpoint for alle i regeringens 2025-plan, mener Anders Samuelsen.

- Vi har de næste tre måneder udsigt til, at der hænger et Damokles-sværd over vore hoveder: Uanset hvad der sker, skal der være topskattelettelser på fem procentpoint. Det kommer ikke til at ske, siger Søren Espersen.

Han erkender, at alle partier har røde linjer som Liberal Alliance. Men de røde linjer afdækkes ved forhandlingsbordet bag lukkede døre, påpeger han.

- Men at udbasunere på forhånd, hvad man vil, betyder, at vi andre får sat en pistol for tindingen. Så siger Liberal Alliance: Skriv lige under her. Det vil ingen partier acceptere, siger Søren Espersen.

Spørgsmål: - Er det udansk?

- Det ved jeg ikke. Jeg ved heller ikke, om det er unorsk. Det gør vi normalt ikke på Christiansborg. Jeg har ikke nogen erindring om, at sådan noget er sket nogensinde, siger Søren Espersen.

Dansk Folkeparti foretrækker fortsat, at regeringen forhandler en aftale med dem og Socialdemokratiet. Det er usædvanligt, at der foreløbig er forhandlet på skrømt, fordi ingen partier vil blotte sig, mener Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...