DF: Regering er på tilbagetog om sygedagpenge

Regering forlænger ikke sygedagpenge som lovet, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

DF: Regering er på tilbagetog om sygedagpenge

Regeringen løber igen fra sin løfter, når den vil halvere sygedagpengeperioden til 26 uger for at vurdere sygemeldte. Den ville fjerne begrænsningen på 52 uger i sit regeringsgrundlag.

Det siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted om udspillet fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Sygedagpengereformen skal træde i kraft fra nytår, mener Mette Frederiksen.

- Nu er regeringen på tilbagetog igen. De havde i deres regeringsgrundlag afskaffelse af varighedsbegrænsningen. Det er jo ikke det, hun kommer med nu. Det er en anden løsning. Det er ressourceforløb, som vi i Dansk Folkeparti har snakket om, siger han.

Dansk Folkeparti foreslår, at sygemeldte, som falder for sygedagpengefristen, behandles i et såkaldt ressourceforløb i højst fem år. Det er tvivlsomt, om lægerne kan vurdere sygemeldte efter 26 ugers sygdom, siger Bent Bøgsted.

- Vi er stærkt betænkelige ved flere punkter i udspillet. Det er fint, at ministeren vil forlænge sygedagpenge for hårdt sygdomsramte, men spørgsmålet er, om gruppen er stor nok, siger han.

Venstre vil bevare højst 52 ugers sygedagpenge. Vandene skilles, når Mette Frederiksen introducerer en ny offentlig ydelse uden udløb, siger beskæftigelsesordfører Ulla Tørnæs (V).

- Det er helt afgørende for os, at vi fastholder varighedsbegrænsningen i sygedagpenge. Vi kan se, at det virker, så syge ikke bliver fastholdt i sygedagpenge, men får mulighed for at vende tilbage i beskæftigelse, siger Ulla Tørnæs.

Venstre vil begrænse perioden, hvor sygemeldte er i et såkaldt ressourceforløb, fastslår hun.

- Det er en væsentlig forhindring for, at vi kan opnå enighed, at ministeren opretter en ny ydelse, hvor man uden begrænsning kan forsørges af det offentlige, siger Ulla Tørnæs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst