DF: Regeringen spiller dobbeltspil i asylpolitikken

Asylstramningerne, som i forvejen var en tynd omgang, bliver udvandet med en ny tilføjelse, mener DF.

Regeringen lemper og udvander sit eget lovforslag om asylstramninger.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, fordi der i lovforslaget er tilføjet en sætning om, at der bliver taget hensyn til personer, som har et "ganske særligt behov" for beskyttelse i form af hurtig familiesammenføring.

Asylstramningerne skal ellers forhindre asylansøgere på midlertidigt ophold i at få familiesammenføring det første år, de opholder sig i Danmark.

- Det er et mærkeligt forsøg på at fremstå handlekraftige udadtil, samtidig med at man på de indre linjer viser, at det slet ikke er så stramt igen.

- Det er et underligt dobbeltspil, siger DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, tirsdag, samme dag som lovforslaget hastebehandles i Folketinget.

Institut for Menneskerettigheder, der ellers har kritiseret asylstramningerne hårdt, vurderer over for TV2 Nyhederne, at Danmark holder sig inden for international lovgivning med den nye tillægsbetænkning til loven.

Og det får DF til at tænke, at asylstramningerne er blevet lempet:

- Institut for Menneskerettigheder brokker sig over hver eneste stramning og jubler, når der bliver lempet for adgangen til Danmark.

- Når instituttet mener, at det nu bliver imødekommet af regeringen, så er det, fordi der er en substantiel ændring i lovforslaget, siger han.

Martin Henriksen frygter, at budskabet om, at der er gode muligheder for at få familien med til Danmark, nu vil sprede sig til resten af verden.

- Det er trist, men det ændrer ikke ved, at Dansk Folkeparti står ved det, partiet hele tiden har sagt. Nemlig, at det her er bedre end ingenting.

- Så lad os få det vedtaget og så stramme videre herfra, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden