DF: Regeringens sharia-udspil er ikke nok

Det skal ikke blot være en mulighed at udvise imamer bag sharia-vielser. Det skal være obligatorisk, mener DF.

DF: Regeringens sharia-udspil er ikke nok

Dansk Folkeparti modtager regeringens planer om stramme lovgivningen i forbindelse med muslimske tvangsægteskaber med blandede følelser.

Regeringen vil stramme straffeloven, så religiøse tvangsægteskaber såsom sharia-vielser, der i dag ikke er borgerligt gyldige, fremover er omfattet af loven.

Dermed vil den, der tvinger et menneske til en sharia-vielse, kunne straffes med fængsel i op til fire år.

Regeringen vil også holde de imamer, der står bag tvangsvielserne, ansvarlige, og foreslår derfor, at de muslimske præster skal kunne udvises af Danmark.

- Dansk Folkeparti fremlagde før sommer et forslag, der netop skulle kriminalisere denne form for adfærd. Desværre stemte regeringen imod, men det er rigtig godt, hvis regeringen nu har taget det til sig, siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Den eneste forskel i forhold til religiøse vielser, jeg umiddelbart kan se, er, at regeringens nye udvisningsbestemmelse er en "kan"-bestemmelse, hvor vi ønskede en "skal"-bestemmelse.

Martin Henriksen understreger, at han endnu ikke har set det endelige lovforslag.

Han peger samtidig på, at blå blok kan få afgørende betydning for lovforslagets videre skæbne.

- Regeringen får næppe Enhedslisten med på at stramme noget som helst. Det vil i hvert fald komme bag på mig. Så de er nødt til at gå til blå blok, hvis de have det her gennemført, siger han.

Derfor appellerer integrationsordføreren til de øvrige partier i blå blok om at stå sammen.

- Så kan vi få regeringen til at stramme så meget som overhovedet muligt. Det har vi en reel mulighed for nu, hvis vi ikke lader regeringen spille os ud mod hinanden, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.