Danmark

DF: Samarbejde mellem Hamas-tv og moské skal stoppes

Dansk Folkeparti vil have stoppet samarbejdet med Hamas' tv-station Al-Aqsa og ny københavnsk stormoské.

DF: Samarbejde mellem Hamas-tv og moské skal stoppes

Justitsminister Morten Bødskov (S) afventer Københavns Politis undersøgelser af samarbejdet mellem en ny københavnske stormoské og tv-stationen Al-Aqsa TV.

Al-Aqsa TV er ejet af den palæstinensiske Hamas-bevægelse, som står på USA's og EU's terrorlister.

- Jeg kan forstå, at Københavns Politi nu vil se på sagen og vurdere, om der er tale om overtrædelser af dansk strafferet. Som justitsminister har jeg af principielle grunde ingen kommentarer til sagen, siger Morten Bødskov i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Men det er langtfra nok. Regeringen og Folketinget skal tage sagen langt mere alvorligt, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Vi vil have justitsministeren til at redegøre for, hvilke muligheder lovgivningen indeholder - hvis nogen - for at forhindre samarbejdet med den omtalte tv-station eller helt af forhindre, at stormoskéen åbner, siger Martin Henriksen.

Han mener ikke, at stormoskéen længere kan være et spørgsmål om tros- og religionsfrihed.

- Jeg går ind for religionsfrihed. Men her er der tale om, at vi uden at reagere giver en ekstrem politisk bevægelse fodfæste i Danmark, og det kan vi og bør vi skride ind over for, siger han.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), følger også sagen nøje, og afventer ligesom justitsministeren politiets undersøgelser.

Folkene bag den 6800 kvadratmeter store moské, der er ved at blive færdiggjort i Rovsingsgade på ydre Nørrebro i København, har indgået en aftale med den Hamas-ejede tv-station Al-Aqsa TV om brug af moskeens mediecenter.

- Vi har besluttet at fortsætte med at arbejde for Al-Aqsa TV, så længe det, de rapporterer, er i tråd med vores synspunkter, siger formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Al Maimouni, til Copenhagen Post.

- Hvis de forsøger at dreje indholdet i en politisk retning, som vi ikke er enige i, så vil vi afbryde samarbejdet, siger han.

Dansk Islamisk Råd har 25.000 medlemmer og står for byggeriet af moskéen.

Moskéen bliver bygget med hjælp fra en donation på 150 millioner kroner fra den tidligere emir af Qatar, Hamad bin Khalifa al- Thani.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst