DF savner indsats mod østarbejdere i Løkkes strategi

Statsministeren opstiller fire vigtige målsætninger for regeringen. DF mangler en indsats mod østarbejdere.

Hos blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, ser man fine takter i de fire målsætninger, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i store interviews i søndagens udgaver af Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken kalder de vigtigste i sin regeringsperiode.

Partiets næstformand, Søren Espersen, savner dog et væsentligt punkt, ud over de fire som statsministeren nævner.

- De fire ting er da gode nok. Det kan man jo ikke rigtig være uenig i, men jeg savner kampen mod østarbejderne, der tager arbejdspladser fra danskere, siger han og nævner blandt andet transportbranchen, der har mange østeuropæiske medarbejdere.

- Det er slet ikke nævnt, og det er rigtig ærgerligt.

Lars Løkke Rasmussen fortæller, at regeringen skal måles på, om flere forsørger sig selv frem for at modtage ydelser eller anden offentlig forsørgelse. Ligeledes skal der skabes flere private job, end der bliver gjort i dag.

Derudover skal sundheds- og ældreområdet forbedres, og antallet af asylansøgninger skal falde.

- Man kan jo ikke være utilfreds med de fire punkter, og jeg glæder mig da over, at kernevelfærden skal forbedres, for det er jo noget, vi har bedt om, siger Søren Espersen.

Næstformanden glæder sig over, at Løkke siger til Jyllands-Posten, at en ny flerårig aftale for politiet er på tegnebrættet.

Direkte adspurgt, hvordan Dansk Folkeparti forholder sig til statsministerens udtalelse om, at de private arbejdspladser er forudsætningen for velfærd, svarer Espersen:

- Det er jeg helt enig i. Det er jo altid det private erhvervsliv, der skal skaffe velfærden, så jeg kan godt se, hvad han mener.

I avisinterviewene sætter statsministeren ingen konkrete tal på de fire målsætninger, men det ser Søren Espersen ingen problemer i.

- Det er fint nok, at man har en kurs. Tal og mere konkrete ting kommer jo, når vi skal forhandle finanslov. Det er fint, han siger, hvilke veje han vil gå, siger han.

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, ønsker ikke at kommentere de fire målsætninger, oplyser han til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden