DF skoser Pind for mobilfund hos terrortiltalt

Dansk Folkeparti finder det skandaløst, at en terrortiltalt havde en mobil efter et samråd med Søren Pind.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ulovlige genstande smugles ind i fængsler med droner Foto: Reuters/Bobby Yip

Det er skandaløst, at der er konfiskeret endnu en mobiltelefon hos fire fængslede terrortiltalte formodede medhjælpere til Omar Abdel El-Hussein, efter at justitsminister Søren Pind (V) var i samråd om sagen i januar.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, efter samrådet, hvor Pind oplyste, at der var fundet syv mobiltelefoner hos de fire terrortiltalte.

- Det er en skandale. Vi havde det i et samråd i retsudvalget. Nu står vi i situationen en gang til. Det siger sig selv: Det er bare ikke i orden. Vi skal se hele området grundigt efter i sømmene for at sikre, at det ikke kan ske igen, siger Peter Kofod Poulsen.

Omar Abdel El-Hussein skuddræbte to personer og sårede seks betjente i februar 2015, da han angreb et debatmøde i Krudttønden og en konfirmation i Den Jødiske Synagoge i København.

Alle terrortiltalte må ikke have mobiltelefoner eller adgang til nettet, og besøg og breve bliver skarpt kontrolleret. Alligevel er der nu fundet otte mobiltelefoner. Tirsdag får Søren Pind en redegørelse fra Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten.

Mobiltelefoner kan forhindres ved at jamme fængsler, så mobiltelefoner ikke kan anvendes til at ringe ud, ved kropsskannere indenfor murene og trådnet over fængselsgårde, mener Peter Kofod Poulsen.

Spørgsmål: - Er du bekymret for, om anklagemyndigheden kan vinde en retssag mod de fire tiltalte, som har kunnet afstemme forklaringer?

- Selvfølgelig er jeg bekymret for, hvad det har af konsekvenser for sagen og mange andre sager med mobiltelefoner. Tal tyder på, at op mod 2000 mobiltelefoner smugles ind i fængsler og arrester hvert år, siger Pete Kofod Poulsen.

- Jeg er dybt bekymret for, hvad det kan betyde for den retfærdighed, der skal være i et retssystem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.