Udland

DF står fast: Vi skal stemme om patentaftale

Danskerne skal til afstemning om en fælles EU-patentdomstol, fastholder Dansk Folkeparti.

DF står fast: Vi skal stemme om patentaftale

Der er tale om et "væsentligt" spørgsmål og afgivelse af suverænitet, og derfor skal danskerne til stemmeurnerne for at tage stilling til en fælles EU-patentdomstol.

Det slår Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, fast overfor TV2 News, efter at EU-landene blev enige om en aftale fredag eftermiddag.

- Selvom der er gode ting i forslaget, så holder vi fast i en folkeafstemning. Det er noget, befolkningen skal tage stilling til, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Også Enhedslisten giver udtryk for, at man er parat til at stemme nej til aftalen, og dermed er der ikke fem sjettedeles flertal i bag aftale i Folketinget. Det vil dermed udløse en folkeafstemning.

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, forklarer, at man er skeptisk, fordi "vi ved, at ja-siden i forhold til mere union har lovet guld og grønne skove uden at levere varen".

- Vi har set det med euroen, hvor det blev udlagt som en katastrofe, hvis ikke vi tilsluttede os og opgav kronen, men det har jo ikke været tilfældet, siger Peter Skaarup.

Han kræver automatisk aftalen til en afstemning. For det skal der til, ved suverænitetsafgivelse til EU, siger grundloven.

- Vi har den holdning, sammen med Enhedslisten, at vi skal tage grundloven alvorligt. Hvis vi hver gang, vi afgiver suverænitet fra dansk side, siger, at det går nok, så mister grundloven sin betydning.

- Vi mener ikke, at man kan tage flere skiver af vores suverænitet uden at høre danskerne, siger Peter Skaarup.

Et fælles EU-patent vil gøre det markant billigere for virksomheder at søge patent for deres produkter i Europa.

Hvor det i dag koster gennemsnitligt 240.000 kroner at søge patent i alle EU-landene, vil det fremover kommer til at koste 5000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.