DF støtter russisk gasledning trods polsk nej

Vi skal ikke stoppe russisk gasledning i Østersøen, mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

CASTORO SEI NATURGASLEDNING ROER Foto: Scanpix/Palle Hedemann

CASTORO SEI NATURGASLEDNING ROER Foto: Scanpix/Palle Hedemann

Danmark bør godkende gasledningen gennem Østersøen i Nord Stream 2-projektet, der forsyner Tyskland med gas fra Rusland, selv om Polen, Estland og Litauen beder Danmark bremse projektet.

Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

- Vi skal fortsat støtte projektet, som er langsigtet. Vi skal ikke mentalt bestemme os for at være uvenner med Rusland i mange år. Det er også Vestens forsyning med gas. Om nogle år, når forholdet til Rusland er faldet til ro, vil vi se, at det var en god idé, siger Søren Espersen.

Børsen beskriver modstand mod projektet fra Polens udenrigsminister, Witold Waszczykowski. Han støttes af sine kolleger fra Estland og Litauen, der mener, at projektet er mere dikteret af politik end økonomi.

Spørgsmål: - Men Polen og de baltiske lande kræver støtte fra Nato mod Rusland efter invasionen af Krim?

- Ét er, hvad vi gør militært. Dér er vi helt med på, at vi skal øge vores indsats i Østersøen, specielt med flåden, men også hjælpe til i de baltiske lande. Samtidig kan handel og energi være med til at forbedre forholdet til Rusland, mener Søren Espersen.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen siger til Børsen, at gasledningen også er et politisk spørgsmål.

- Men der er stadig noget jura, som skal overholdes, og det er den balancegang, som vi skal finde. Vi ved, hvordan Rusland agerer i de her år, og i forhold til deres ageren over for vores østeuropæiske venner vil vi selvfølgelig gerne stå på den rigtige side, siger han.

Socialdemokraterne ser kritisk på gasledningen, siger fungerende politisk ordfører, Ane Halsboe-Jørgensen til avisen.

- Det er i høj grad storpolitik, og timingen er ejendommelig, da vi har at gøre med et Rusland, som er aggressivt over for vores venner i Østeuropa, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.