DF støtter stærkere indsats for krigsveteraner

Hvis forsvarsministeren vil forstærke veteranpolitikken, så er DF klar, siger forsvarsordfører Marie Krarup.

Medaljeoverrækkelse for psykisk sårede soldater, Peter Bartram Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Medaljeoverrækkelse for psykisk sårede soldater, Peter Bartram Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Krigsveteraner har ydet deres bedste for Danmark. Derfor står Dansk Folkeparti parat, hvis forsvarsminister Peter Christensen (V) vil forbedre deres forhold.

- Dansk Folkeparti er ekstremt optaget af, at vi skal have en fornuftig veteranpolitik. Så vi er altid lydhøre for forbedringer. Vi tror ikke, at vi nogensinde kommer i mål. Vi må hele tiden gøre det bedre, siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

Paraplyorganisationen Veteranalliancen mener, at danske Balkan-veteraner ikke har fået samme tilbud, som udsendte soldater får i dag.

Balkan-veteraner som Lars Kragh, der mistænkes for at have dræbt sine forældre, er ifølge oberst Jette Albinus, der er chef for Forsvarets Veterancenter, en særlig udfordring ved behandling af krigstraumer som posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

- Vi skal altid gøre alt, hvad vi kan. Men når der sker konkrete ting, sker det, at man opdager, at man kunne have henvendt sig til vedkommende og spurgt, om alt var OK. Så skal man helt klart handle, siger Marie Krarup.

- Vi skylder vore veteraner det bedste, for de har givet os det bedste, de havde.

I oktober 2010 fremlagde VK-regeringen en veteranpolitik. Den blev styrket i september 2014 af partierne bag forsvarsforliget. De afsatte 25 millioner kroner årligt fra 2014 til 2017.

Beløbet fordeles på følgende hovedområder:

"Veteraner med særligt behov og støtte", "Forskning", "Støtte til pårørende og børn" samt "Anerkendelse". Samtidig blev der brugt 30 millioner kroner i 2014 til at etablere nye veteranhjem og udvide de eksisterende.

Enhedslisten beder forsvarsministeren fremlægge en "udtømmende" plan for alle veteraner, siger Søren Søndergaard.

- Jeg forstår simpelt hen ikke, hvordan flertallet i Folketinget føler, at de har råd til at sende unge soldater i krig, men ikke har råd til at sikre en ordentlig behandling af de krigstraumer, som de påføres, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst