DF: Svært at se en dagpengereform uden os

Blå bloks største parti kommer til at spille en vigtig rolle i nyt dagpengesystem, siger DF's Bent Bøgsted.

De Radikales leder, Morten Østergaard, udtaler i tirsdagens Jyllands-Posten, at han håber på en fælles og stram dagpengereform sammen med Venstre-regeringen og Socialdemokraterne.

Det betyder blandt andet, at en ny dagpengereform ikke må koste flere penge.

Men Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, siger, at det er svært at se en dagpengeløsning uden blå bloks største parti.

Og DF er som udgangspunkt villig til at bruge flere penge på området.

- Ja, jeg tror, at det er svært at se en løsning på det her område uden os. Jeg tror heller ikke, at Venstre og Socialdemokraterne regner med, at der kan laves en aftale, uden af DF er med i den, siger Bent Bøgsted til Ritzau.

Han roser De Radikale for at ville kigge på genoptjeningsreglerne, der har været et problem i de nuværende regler.

- Det er fint, at De Radikale er kommet frem til, at der skal ændres på genoptjeningsreglerne. Det har DF erkendt i lang tid, var en fejl, som vi var med til at lave.

- De Radikale skal have ros for, at de erkender et problem på området, men når det er sagt, er det for os vigtigt, at vi får en bred aftale, og hvis det er Venstre, Socialdemokraterne og De Radikale og ikke andre, er det en meget snæver aftale, siger han.

- Vi har brug for en langtidsløsning, der kan holde 20-25 år frem i tiden, og derfor er det vigtigt, at vi får et meget bredt forlig, siger Bent Bøgsted.

Dagpengekommissionen, som er i gang med at kigge på dagpengereglerne, kommer efter planen med sine anbefalinger inden oktober.

Spørgsmål: Er vi enige om, at hvis den rigtige løsning indebærer, at der skal bruges flere penge, så kommer det til at ske, hvis I er med?

- Så må vi se, hvordan vi finder flere penge i forbindelse med finanslovforhandlingerne. Det er DF parat til. Om vi kan gøre det, kommer an på, hvor svære forhandlingerne med finansministeren bliver, men vi er indstillet på at finde pengene, siger Bent Bøgsted.

I valgkampen indgik DF og SF en alliance om at stå sammen om dagpengene, og SF-formand Pia Olsen Dyhr forventer, at DF holder aftalen.

- Min aftale med Kristian Thulesen Dahl (DF-formand, red.) består af en halvering af genoptjeningsperioden eller noget, der er bedre, samt en tilførsel af flere penge til dagpengeområdet. Det vil være ansvarligt over for vores arbejdsmarked.

- Jeg forventer, at DF står på mål for det, og om ikke andet skal jeg nok huske dem på det, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.