DF til K: Stop det mediestunt

Dansk Folkeparti angriber De Konservative for at afspore folkeskoleforhandlingerne i den afgørende fase.

DF til K: Stop det mediestunt

Det er et rent mediestunt, når De Konservative blokerer for et forlig om en folkeskolereform ved at holde fast i modstanden mod obligatorisk lektiehjælp.

Det fastslår Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, over for TV2 News.

- Lektiehjælpen ER allerede frivillig, så det er et mediestunt, som I er hoppet på, siger Alex Ahrendtsen med adresse til medierne, som har refereret den konservative skepsis over for forslaget.

Ifølge Alex Ahrendtsen er forhandlerne enige om, at det skal være muligt for elever, der ikke ønsker lektiehjælp at vælge noget andet.

- Det er allerede frivilligt, så hvad er egentlig diskussionen.

- Vi i Dansk Folkeparti vil hellere diskutere ro i klasserne, faglighed, styrkelse af historieundervisningen i stedet for en lidt akademisk diskussion om lektiecafé, siger Alex Ahrendtsen.

Dansk Folkeparti mener, det er "svært at forstå", at De Konservative er gået ud i medierne med partiets problemer med lektiehjælpen.

- De har faktisk trængt sig selv op i en krog lige før, vi ellers er ved at være færdige, siger Alex Ahrendtsen.

Forligspartierne mødes torsdag eftermiddag og forventningen er, at det kan ende med en aftale allerede her.

Her møder den konservative leder Lars Barfoed ifølge Politiken med et tilbud: Partiet vil stemme for reformen, hvis stridspunktet om obligatorisk lektiehjælp i skoletiden pilles ud af forliget.

- På denne måde sikrer vi, at alt andet kan blive gennemført. Vi blokerer ikke for noget - vi gennemfører stort set hele folkeskolereformen, siger partiformanden til Politiken.

Det nye kompromisforslag fra K betyder, at hvis Folketinget efter næste valg kan mønstre flertal, vil partiet ikke spænde ben for den obligatoriske lektiehjælp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.