DF om Papes udlændingeudspil: Det hænger ikke sammen

Man kan ikke både udvise flere kriminelle og bakke op om menneskerettighedskonvention, siger Martin Henriksen.

Foto: /ritzau/Unger Anthon/arkiv

Foto: /ritzau/Unger Anthon/arkiv

Det hænger ikke sammen, når De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, siger, at han vil udvise flere kriminelle udlændinge og på samme tid værne om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, efter at den konservative partileder gik på talerstolen ved partiets årlige landsråd i København lørdag.

- Jeg synes, at Søren Pape Poulsen er en anelse skizofren.

- Han kan ikke både sige, at han vil udvise flere kriminelle og så samtidig sige, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention står han vagt om. For det er den, der står i vejen for at udvise flere kriminelle, siger ordføreren.

Dansk Folkeparti ønsker, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention bliver udskrevet af udlændingeloven og udvisningsreglerne i Danmark. Ifølge partiet forhindrer konventionen udvisning af kriminelle.

I Martin Henriksens øjne må man tage et opgør med konventionen, hvis man for alvor vil gøre handling af ordene om udvisning. Derfor håber han, at justitsministeren vil være lydhør over for at ændre dele af konventionen.

Og udlændingeordføreren har et par forslag til, hvordan sådan et opgør skal folde sig ud.

- Så skal man jo enten gå i gang med at tage forbehold for dele af konventionen, eller man skal simpelthen skrive konventionen ud af dansk lovgivning, siger Martin Henriksen.

Søren Pape holdt sin tale for de 1000 konservative, der i denne weekend er samlet til det årlige landsråd, hvor partitoppen møder sit bagland. Og her var talen klar.

- Når kriminelle udlændinge bliver dømt for at have begået grov vold eller organiseret kriminalitet, så har de i mine øjne fraskrevet sig retten til at opholde sig i Danmark, lød det fra den konservative formand.

Søren Pape løftede under sin tale sløret for, at han om "meget kort tid" vil komme med en pakke, der skal øge antallet af udvisninger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.