DF-top banker Krarup på plads efter hånlig blog

Marie Krarup har ikke selv villet beklage blogindlæg om newzealandsk kultur, men det vil hendes næstformand.

DF-top banker Krarup på plads efter hånlig blog

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, beklager Marie Krarups blogindlæg, hvori hun har hånet New Zealands oprindelige befolkning, maorierne.

- Akkurat som jeg mener, at folk, der kommer til Danmark, skal respektere Danmark og vores måde at indrette os på, skal vi det, når vi rejser udenlands. Dette gælder selvsagt også folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, siger Søren Espersen.

- Dansk Folkeparti skal derfor beklage Marie Krarups blogindlæg - og den misere, det har givet anledning til, siger han i en udtalelse.

Marie Krarup besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets Forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen.

Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

DF-politikerens indlæg er for længst nået frem til New Zealand, hvor hun nu beskyldes for at håne den oprindelige befolkning og deres skikke.

Men det var alt sammen satire, som der ikke skal undskyldes for, mente hun tidligere på dagen.

- Mit humoristiske blogindlæg om mine indtryk fra en rejse med forsvarsudvalget til New Zealand fører nu til, at nogen opfordrer mig til at forlade forsvarsudvalget. Andre ønsker, at jeg undskylder det, jeg skrev, lød det fra Marie Krarup på Facebook.

- Det kan de glemme alt om, skrev hun.

Men hendes næstformand er tilsyneladende ikke for fin til at undskylde. Intet tyder imidlertid på, at hendes udgydelser vil få konsekvenser for hendes position i partiet.

- Vi tager til efterretning, at Marie Krarup har sagt, at hun har ment indlægget som et satirisk indslag og ikke havde til hensigt at genere folk i New Zealand, skriver Søren Espersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.