DF: Tuneserlov viser behov for nye konventioner

Dansk Folkeparti, som stemte for stramningerne i "tuneserloven", beklager Højesterets afgørelse i Elias-sagen.

DF: Tuneserlov viser behov for nye konventioner

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen siger, at han respekterer, men også beklager Højesterets afgørelse om at lempe vilkårene for en person på tålt ophold i Danmark.

Ifølge dommen er både meldepligt og overnatningskrav et indgreb i bevægelsesfriheden og i strid med menneskerettighederne.

- Jeg anerkender fuldt ud, at domstolen dømmer ud fra det grundlag, der er.

- Men det ændrer ikke ved, at der er behov for en revision af de internationale konventioner, når udviste kriminelle udlændinge bliver tildelt bedre forhold i et land, som de faktisk er udvist fra, siger Martin Henriksen.

- Det er en principiel debat, som jeg håber kommer. Som det første vil vi bede justitsministeriet vurdere konsekvenserne af dommen, siger han.

Martin Henriksen refererer justitsminister Morten Bødskov (S) for under et samråd torsdag at rose de nuværende regler.

- Bødskov sagde, at regeringen ønsker at bevare reglerne. Nu bliver reglerne så underkendt med henvisning til menneskerettighederne.

- Det bør få selv en rød regering til at indse, at konventionerne er umoderne og bør ændres, siger Martin Henriksen.

Den såkaldte tuneserlov, som er en stramning udlændingeloven, der indskrænker bevægelsesfriheden for personer på tålt ophold, blev vedtaget i december 2008 med et flertal bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

/ritzau/