DF tvunget til at gå med Radikale slogans

Efter et nederlag mod De Radikale skal Peter Skaarup og partifællerne i DF nu bære radikale badges i 12 timer.

DF tvunget til at gå med Radikale slogans

Dansk Folkeparti tildelte Radikale Venstre et ydmygende nederlag i en fodboldkamp under valgkampen, men efter torsdagens revanchekamp under Folkemødet på Bornholm har De Radikale fået hævn og vundet håneretten med en overlegen sejr på 7-1.

Kampens resultat udløser dog ikke en pokal. Til gengæld er DF's spillere nu tvunget til at bære De Radikale slogans de næste 12 timer på Folkemødet.

Peter Skaarup (DF) måtte således efter nederlaget modtage en radikal badge med teksten "Vi stoler. Også på udlændinge", som han og partifællerne fra banen skal bære resten af dagen.

For selv om ihærdige fans råbte "kom så DF" fra sidelinjen under hele den 30 minutter lange kamp, resulterede det ikke i mål fra Peter Skaarup (DF) og partifællerne inde på banen.

Allerede efter små ti minutters spil var stillingen 3-0 til De Radikale, og regeringspartiet kunne gå - lettere udmattede - til halvlegen med en komfortabel føring på 4-0, mens partiets fans på sidelinjen råbte "legestue" i kor.

Kampens topspiller var kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (RV), der scorede fem mål. Men på banen var også uddannelsesminister Morten Østergaard (RV) samt en række folkevalgte og pressefolk fra begge partier.

Men selvom der både var kvinder og mænd på banen, var der en del tilbage at ønske for ligestillingen. Hvert hold havde kun en enkelt eller to kvindelige spillere på banen af gangen.

Anden halvleg startede med et straffespark til Manu Sareen, som han tog selv - og gjorde dermed stillingen til 5-0 med sit fjerde mål.

Efter kampen anerkendte Peter Skaarup ligestillingsministerens evner på banen, men det var ikke uden lidt gas:

- Vi havde på forhånd besluttet os for at lade De Radikale vinde, for de har det hårdt nok til dagligt med dårlige meningsmålinger for regeringen.

DF får dog mulighed for oprejsning, når de senere torsdag aften skal dyste mod De Radikale i en såkaldt iPod-battle, hvor politikere fra begge partier skal forsøge at få publikum til at juble højest muligt med særligt udvalgte sange fra deres iPod.

/ritzau/