DF uden for budgetforlig: Tæt på aftalebrud

Flertalsgruppens lukning af plejehjem var blandt årsagerne til DFs farvel til budgetforliget

Havbakken bør ikke lukkes, når man ved, at der bliver behov for plejehjem i fremtiden, mener DF’s byrådsgruppe i Hjørring Byråd. Arkivfoto: Bent Bach

Havbakken bør ikke lukkes, når man ved, at der bliver behov for plejehjem i fremtiden, mener DF’s byrådsgruppe i Hjørring Byråd. Arkivfoto: Bent Bach

HJØRRING:Dansk Folkeparti er ikke med i budgetforliget i Hjørring byråd.

Dets to byrådsmedlemmer, Per Hyldig Og Michael Engbjerg ville ikke være med til at lukke plejehjemmet Havbakken i Tornby nord for Hjørring.

- I en situation hvor vi får brug for flere plejehjemspladser i fremtiden, giver det ikke mening at nedlægge Havbakken. Det er med bind for øjnene og uden viden og plan, at de lukker dette plejehjem," siger Hyldig og Engbjerg i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fortæller de, at de var imod adskillige nedskæringer.

- Vi gik imod flere nedskæringer i velfærden i Hjørring Kommune. Eksempelvis var DF først med modstanden mod lukningen af de sociale væresteder," skriver DF-byrådsmedlemmerne Per Hyldig og Michael Engbjerg i pressemeddelelsen.

Dansk Folkeparti er også uenigt i en række andre besparelser, som den smalle flertalsgruppe nu vil gennemføre.

Tæt på aftalebrud

Flertalsgruppen består af Socialdemokratiet, Konservative og SF, som udgør 18 af byrådets 31 medlemmer.

DF mener, at grænser til aftalebrud at fjerne det såkaldte klippekort i hjemmeplejen og ældrecentrene.

- Ordningen opstod via et folketingsforlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti i 2017. Nu vil Hjørring Kommune så alligevel spare 5,8 mio. kr. næste år, siger Per Hyldig og Michael Engbjerg.

På folkeskoleområdet står DF også af:

- Det giver ikke mening at ansætte 10 nye lærere i 2019 for så at fyre 23 i 2020 og de følgende år. Det er uambitiøst over for vores børn og uanstændigt over for de ansatte på kommunens skoler, skriver de to DF’ere i pressemeddelelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.