DF: Vi har vundet over al-Qaeda i Afghanistan

Danmark tager hjem fra Afghanistan i takt med briter og amerikanere, siger DFs forsvarsordfører Marie Krarup.

DF: Vi har vundet over al-Qaeda i Afghanistan

Det er i overensstemmelse med Storbritannien og USA, at Danmark i august trækker hold 15 hjem fra Afghanistan som det sidste hold kampsoldater. De returnerer fra Helmand-provinsen godt et halvt år før tiden.

Det siger Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup.

- Det afhænger af engelske og amerikanske planer. Det giver jo ikke mening, at vore soldater står alene tilbage i ørkenen, siger Marie Krarup.

Hun afviser, at Danmark og den internationale ISAF-styrke har tabt kampen efter 12 års indsats i Afghanistan.

- Vi løber ikke af pladsen. Vi har gjort en kæmpe forskel. Vi har vundet den krig. Vi tog ned for at slå al-Oaeda, som er slået. Det kan desværre ikke lade sig gøre at udrydde Taliban fuldstændig. Det må afghanerne selv gøre, siger Marie Krarup.

Taliban blev fordrevet fra magten i Kabul i slutningen af 2001, da en amerikansk-ledet koalition rykkede ind i landet i kølvandet på terrorangrebet på USA 11. september.

Danske tropper har fra midten af 2006 været indsat i det sydlige og østlige Afghanistan - Helmand-provinsen - i kampen mod Taliban. Soldaterne har været under ledelse af ISAF og britisk militær.

Danmark havde i 2011 720 soldater i Afghanistan. I løbet af andet halvår 2012 er antallet faldet til 650 personer. I alt er 43 danske soldater blevet dræbt i den knap 10 år lange konflikt.

Marie Krarup er bekymret for, at fremskridt kan forsvinde i fremtiden, så afghanske kvinder ikke får så fri en stilling i samfundet, eller piger ikke undervises i skoler, så de kan tage en uddannelse.

- Jo, det frygter jeg. Men det er afghanernes egen opgave at sørge for det. Det er ikke vore soldaters opgave, siger Marie Krarup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.