DF vil gå til grænsen for at få grænsekontrol

Dansk Folkeparti vil have grænsekontrol i finansloven, og den skal være så vidtrækkende som den må.

Dansk Folkeparti har svært ved at se sig selv i en finanslov, der ikke indeholder løfter om grænsekontrol. Sådan lød det fra partiets retsordfører, Peter Skaarup, inden fredagens finansforhandlinger.

- Vi går gerne med til, at vi holder os inden for Schengen. Men så skal man gå til grænsen af det, man kan inden for Schengens regler. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil gå længere, men det får vi nok ikke de andre med til, lyder det fra Skaarup.

Spørgsmål: I laver ikke en finanslov uden grænsekontrol?

- Det har jeg svært ved at forestille mig. Hvis nogen har været i tvivl om behovet for grænsekontrol, så har de seneste dage bevist, at vi har brug for det, siger Skaarup inden han går ind til forhandlingerne med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

Et af de punkter hvor Dansk Folkepartis grænsedrømme bryder med det europæiske Schengen-samarbejde, er ønsket om permanent grænsekontrol.

Spørgsmål: Man må ikke lave permanent grænsekontrol. Hvad vil I have i stedet for permanent grænsekontrol?

- Jamen der må man på andre måder kompensere. Så må man lave mobile løsninger. Så man går til kanten af de regler, der er, siger partiets retsordfører.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.