DF vil have endevendt anke af patienterstatning

Dansk Folkeparti vil have minister til at se på, om systemet for erstatning til patienter er retfærdigt.

Sutisa Kangvansap Foto: Free/Sutisa Kangvansap

Sutisa Kangvansap Foto: Free/Sutisa Kangvansap

Flere regioner har ifølge DR København indført skærpet praksis med hensyn til at anke sager om erstatning til patienter.

Det har ført til, at eksempelvis Region Hovedstaden nu kræver, at 11 patienter skal betale i alt 4,2 millioner kroner tilbage til regionen.

Men det risikerer at gå ud over patienternes retssikkerhed, når de ikke ved, om de kan beholde erstatningerne, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Partiet vil nu have sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at kigge på, om systemet er skruet retfærdigt sammen.

- Vi vil gerne have ministeren til at kigge på, om systemet er rimeligt, siger handicapordfører og medlem af sundheds- og ældreudvalget i Folketinget Karina Adsbøl (DF).

Patientforeningens formand, Niels Jørgen Langkilde, siger til DR København, at det er uholdbart, at patienterne ikke ved, om de er købt eller solgt.

Karina Adsbøl er enig i, at det eksisterende system medfører utryghed for patienter, der er tilkendt erstatning og har brugt den på eksempelvis en handicapvenlig bil eller etablering af en lift i boligen.

- Vi har desværre set eksempler på, at man har skullet tilbagebetale en patienterstatning flere år efter, at man har fået den. Det giver maksimal usikkerhed for de patienter, der har været udsat for en skade, siger Karina Adsbøl.

Spørgsmål: Men regionerne fattes penge og kan vel ikke fortænkes i at anke sagerne?

- Man skal bare se på, om det er et retfærdigt system, man har, i forhold til borgernes retssikkerhed.

- Den borger, der har været udsat for en patientskade, har ikke samme ressourcer, som en region har. Regionerne har jurister og advokater. Borgeren, der er fejlbehandlet, har jo ikke de samme midler at trække på, siger Karina Adsbøl.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Danske Regioner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.