DF vil have sengepladser og bedre boliger til psykisk syge

Borgere på Amager mener, at deres sindslidende genboer bliver ladt i stikken i en boligblok.

Liselott Blixt Foto: Scanpix/Mathias Bojesen

Liselott Blixt Foto: Scanpix/Mathias Bojesen

Psykisk syge bliver svigtet i Danmark.

Det siger psykiatriordfører Liselott Blixt (DF), efter genboer til sindslidende på Amager har fortalt om truende adfærd og råb om natten på botilbuddet Sundbygårdsvej.

- Vi behandler psykisk syge forkert, siger Liselott Blixt.

- Vi er for dårlige til at forebygge, vi har ikke ordentlige behandlingsmuligheder i psykiatrien, og vi har ikke de rette botilbud og støtteordninger i kommunerne, mener hun.

49 sindslidende bor i en boligblok på Sundbygårdsvej. I Jyllands-Posten fortæller flere af deres genboer søndag, at de mener, beboerne er for syge til at bo i deres egen lejlighed.

Genboerne beretter om råb om natten, trusler, beboere der går rundt i private haver og kravler halvnøgne rundt.

Danmarks Almene Boliger siger til avisen, at kommunerne for ofte anviser psykiske syge til almene boliger uden at give dem den hjælp, de har brug for.

Boligselskaberne kan mærke, at der er blevet nedlagt sengepladser på de psykiatriske afdelinger, lyder det. Mens der i 1970'erne var omkring 11.000 sengepladser i psykiatrien, er der i dag under 2700.

- Vi har ikke de sengepladser, der er brug for, så man kan blive behandlet og indlagt den tid, det kræver, mener også Liselott Blixt.

- Jeg vil arbejde for, at der bliver sat flere penge af til psykiatrien, og at vi gentænker, hvordan vi løser de udfordringer, vi ser, siger hun.

Liselott Blixt påpeger, at folketingets partier efter sommerferien skal drøfte, hvordan hverdagen på botilbud kan blive tryggere. Det sker, efter en ansat på bostedet Lindegården i marts blev dræbt af en beboer.

- Jeg er sikker på, at vi kan finde nogen penge. Hvor vi kan finde dem, bliver et større spørgsmål, siger Liselott Blixt.

Episoder med beboerne på Sundbygårdsvej blev sidste år meldt til politiet 38 gange.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.