DF vil kæmpe mod pensionsfradrag kun til de velhavende

Forhandlingerne om regeringens pensionsudspil indledes torsdag med Dansk Folkeparti som de eneste inviterede.

Regeringen og DF forhandler om pensionsudspil Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Regeringen og DF forhandler om pensionsudspil Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Den lavtlønnede dansker må ikke blive glemt, når der skal snakkes pension.

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om de pensionsforhandlinger, der indledes torsdag.

- Vi skal finde en facon, der kommer ganske almindelige danskere til gavn, også danskere med lavere indkomster, siger han.

- Når man begynder at operere med yderligere fradragsmuligheder i pensionssystemet, er udfordringen, at man nemt kan komme til at lave noget, der primært er til gavn for dem, der har mange penge at disponere over.

Regeringen fremlagde tirsdag sit pensionsudspil, der har til mål at få danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet og spare mere op til årene som pensionist.

Det indeholder blandt andet et forslag om, at det skal blive muligt at indbetale op til 55.000 kroner i de sidste fem år op til pensionsalderen, uden at det modregnes i pensionen.

Og det forslag vækker bekymring hos Kristian Thulesen Dahl.

- Det er jo primært til gavn for dem, der har 55.000 hvert år til at kunne indbetale, men hvad med dem, der ikke har så mange penge?, spørger han.

DF-formanden læner sig i stedet mod en løsning, hvor det vil være muligt at betale ind til pensionen over en længere årrække, uden at det bliver modregnet. Til gengæld skal beløbet så være mindre.

Dansk Folkeparti og regeringen står over for et vigtigt stykke arbejde med at sikre danskerne i deres pensionisttilværelse, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Det skal altid kunne betale sig at spare op, siger han.

- Og for nogle er det blevet en udfordring, at det ikke rigtig kan betale sig at spare op specielt i de sidste år før pensionsalderen.

Partiet er de eneste inviterede til forhandlingerne om pension. Dermed kan Kristian Thulesen Dahl ikke læne sig op af samarbejdet med Socialdemokratiet, som ellers har blomstret den seneste tid.

Det sås tidligere på måneden, hvor de to partier var med til at blokere for regeringens planer om at hæve pensionsalderen med et halvt år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.