DF vil presse konventioner indefra

Det er logisk at se, hvor meget konventioner kan strækkes, før man træder ud, siger DF før 2025-forhandlinger.

Ritzau
RB PLUS Flertal ønsker udgangsforbud på asylcentre RB PLUS DF vil have udgangsforbud på asylcentre Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Politik 1. oktober 2016 16:22 - Opdateret 1. oktober 2016 19:33
En decideret udtræden af de internationale konventioner er ikke nødvendigvis påkrævet for at føre den politik, Dansk Folkeparti ønsker.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), efter at Jonas Christoffersen, direktør i Institut for Menneskerettigheder, har gjort det klart, at danske politikere godt kan påvirke Menneskerettighedsdomstolen.

- Det vigtigste for Dansk Folkeparti er, at vi kan føre den politik, der er flertal for i Folketinget. DF har ikke noget principielt imod internationale spilleregler, siger Martin Henriksen.

- Hvis gamle aftaler står i vejen for, at man kan gennemføre noget, der er flertal for, så må vi træde ud i sidste ende. Det er vi stadig parat til.

- Men det mest logiske er, at vi først ser, hvor langt vi kan gå inden for konventionen. Så må vi presse citronen så meget vi kan.

Jonas Christoffersen siger i et interview med Ritzau, at danske politikere har mulighed for at påvirke Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis i sager som den meget omtalte seriekriminelle Gimi Levakovic.

Men det kræver, at politikerne går længere, end man hidtil har gjort:

- Hvis Danmark ønsker at påvirke Menneskerettighedsdomstolens praksis, så må man vedtage noget lovgivning, som har til formål at skubbe til kanten af konventionen, siger Jonas Christoffersen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...