DF vil tjekke fængslernes vagtplaner efter overfald på betjent

Regeringen skal undersøge sikkerheden i fængslerne. Mangel på betjente er uholdbart, påpeger Dansk Folkeparti.

De ansatte i landets fængsler og arresthuse skal ikke være utrygge, når de går på arbejde. Derfor må regeringen gennemgå sikkerheden på fængselsgangene.

Et sted at starte er i fængselsbetjentenes vagtplaner. For det går ikke, hvis der er for få på arbejde ad gangen. Og alt tyder på, at der mangler betjente.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti. Meldingen kommer, efter at en kvindelig fængselsbetjent lørdag blev overfaldet af en indsat i arresten i Randers.

- Vi tager det nu op med regeringen. Fordi der er brug for, at man på baggrund af sådan en forfærdelig sag får kigget på sikkerheden og trygheden blandt de ansatte i vores fængsler, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Han er desuden formand for Folketingets retsudvalg.

- Der er ingen tvivl om, at det er fængselsfunktionærerne, der skal have magten i fængslerne. Det må aldrig være de indsatte, der styrer tingene, siger Peter Skaarup.

- Vi vil bede justitsministeren om at gennemgå sikkerheden.

Ifølge Fængselsforbundet er der et "massivt personaleunderskud" i fængslerne. Nærmere bestemt mangler der ifølge forbundet mellem 200 og 300 fængselsbetjente.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.