DF vil tjekke fængslernes vagtplaner efter overfald på betjent

Regeringen skal undersøge sikkerheden i fængslerne. Mangel på betjente er uholdbart, påpeger Dansk Folkeparti.

Finanslovsforhandlinger - Politi Foto: Scanpix/Michael Bothager

Finanslovsforhandlinger - Politi Foto: Scanpix/Michael Bothager

De ansatte i landets fængsler og arresthuse skal ikke være utrygge, når de går på arbejde. Derfor må regeringen gennemgå sikkerheden på fængselsgangene.

Et sted at starte er i fængselsbetjentenes vagtplaner. For det går ikke, hvis der er for få på arbejde ad gangen. Og alt tyder på, at der mangler betjente.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti. Meldingen kommer, efter at en kvindelig fængselsbetjent lørdag blev overfaldet af en indsat i arresten i Randers.

- Vi tager det nu op med regeringen. Fordi der er brug for, at man på baggrund af sådan en forfærdelig sag får kigget på sikkerheden og trygheden blandt de ansatte i vores fængsler, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Han er desuden formand for Folketingets retsudvalg.

- Der er ingen tvivl om, at det er fængselsfunktionærerne, der skal have magten i fængslerne. Det må aldrig være de indsatte, der styrer tingene, siger Peter Skaarup.

- Vi vil bede justitsministeren om at gennemgå sikkerheden.

Ifølge Fængselsforbundet er der et "massivt personaleunderskud" i fængslerne. Nærmere bestemt mangler der angiveligt mellem 200 og 300 fængselsbetjente.

Det er ikke første gang, at fængselsbetjente klager over, at de mangler kolleger.

Men om der er udsigt til flere ansatte, vides formentligt først til efteråret, når en aftale for området skal forhandles, forklarer Peter Skaarup.

I øjeblikket er forligskredsen, der har med kriminalforsorgen at gøre, ude af drift. Det skyldes, at Venstre-regeringen ikke selv er med i kredsen.

- Derfor er det nødvendigt, at retsudvalget beder regeringen svare på en række spørgsmål nu, siger Peter Skaarup.

- Opfordringen er i øvrigt, at man indkalder alle partier til en drøftelse om kriminalforsorgens forhold frem mod den aftale, der skal laves i efteråret.

I sagen fra Randers var det ifølge Fængselsforbundet en 18-årig mand, der overfaldt en betjent i en celle. Manden er sigtet for vold mod tjenestemand. Han blev søndag i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Østjyllands Politi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.