DF vil vække diskussionen om statsborgerskab igen

Diskussionen om statsborgerskab til personer, som PET advarer imod, er relevant igen, mener Dansk Folkeparti.

Skal man have dansk statsborgerskab, hvis PET vurderer, at man er farlig for nationens sikkerhed? Den diskussion rasede i sommeren 2013, men forud for forhandlingerne om regeringens nye antiterrorpakke i Justitsministeriet bringer Dansk Folkeparti emnet tilbage på bordet.

- Vi vil spørge ministeren, om vi i Folketinget stadig skal give statsborgerskab til personer, som PET advarer imod. Vi kan jo håbe, regeringen har ændret opfattelse, så vi ikke ser det i fremtiden, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup (DF).

Han og formanden, Kristian Thulesen Dahl, har forud for forhandlingerne med justitsminister Mette Frederiksen (S) pakket tasken med forslag til forbedringer af regeringens antiterrorpakke, som den fremlagde torsdag.

- Der er jo kommet et udspil i går, men det er jo interessant at høre, hvad der ligger bag udspillet. Det kan jo være, vi selv har nogle punkter, som vi kan forbedre udspillet med, siger Peter Skaarup forud for mødet.

Ud over forslaget om at kigge på, om man kan få dansk statsborgerskab, hvis PET vurderer, man er til fare for nationens sikkerhed, vil Dansk Folkeparti også foreslå, at man gør noget ved de terrordømte personer, der ikke udvises af landet.

- Vi kan se i medierne, at terrordømte i Danmark faktisk bliver i landet. Selvom de egentlig burde være udvist. Det vil vi spørge regeringen, om det noget, man vil ændre på, set i lyset af det der er sket i weekenden, siger Peter Skaarup.

De terrordømte personer kan ikke udvises af hensyn til de internationale konventioner, der blandt siger, at man ikke kan udvise personer, hvis de risikerer forfølgelse i det land, man udviser dem til.

- Det er meget risikabelt, at vi stadig har terrorister i Danmark, som har fået en dom, men som bliver her på grund af nogle forældede konventioner, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.